Vi har sålt lägenheten!!

AHHH herreguuuud!! Det är snabba bud i Mellerud!

 

Okej, så – i förrgår förlorade vi ju budgivningen på vår drömlägenhet. I samma veva började buden på vår lägenhet komma in men vi kände oss extremt likgiltiga och kunde knappt bry oss mindre om vår lägenhet gick upp eller inte eftersom vi inte var i samma stressiga säljsituation. Dessutom var vi så himla besvikna och t o m ganska förbannade över förlusten och hela situationen, så vi orkade knappt tänka på att vår lägenheten var ute till försäljning. Vi resonerade som så att vi absolut inte behöver stressa igenom vår egen försäljning, vi hade ju ändå inget boende att flytta in i och ärligt talat kan vi bo kvar här ett tag till. Om vi inte fick det vi ville ha nu innan sommaren kan vi testa att lägga ut den senare – eller t o m dra tillbaka den helt. Vi var som ni förstår jävligt osugna på att sälja när hela situationen var förändrad. Vi mailade med mäklaren under gårdagen och stod fast vid vårt beslut, även om vi fått in ett bud på det vår lägenhet – enligt statistik – ska vara värd idag. Vi kände att eftersom vi inte måste sälja kan vi vara mer kräsna och därmed invänta det pris vi vill ha för lägenheten.

När jag kom hem igår kväll såg jag lite fotboll, åt middag och hamnade framför bröllopsfilmer på Youtube som jag låg och fulgrät till i soffan. Jocke var på aw med kollegor. Mäklaren mailade runt 18 och skrev att hon har en köpare som kan lägga det bud vi vill ha, om hon fick skriva kontrakt under kvällen och flytta in ett visst datum. Helt plötsligt blev situationen skarp och efter mycket om och men (ljudlöst och ingen vibration…) fick jag tag på Jocke och förklarade läget. Vi skulle ju inte sälja? För vi trodde inte att vi skulle få detta bud? Här var det en rejäl “vända på känslorna”-aktivitet som krävdes. Och jäklar vilken magknip jag fick – det kändes som att jag hade magsår deluxe. Blev så stressad av allt adrenalin.

Det tog några mail och samtal hit och dit innan vi bestämde oss för att ‘nu jävlar kör vi’. Vi fick ett riktigt bra pris och vem vet vad som händer senare? Men vilken skillnad det är när det är på riktigt och inte bara i teorin: ‘Ska vi verkligen sälja vårt hem?’. Ni vet ju hur jag har känt med min etta på Gärdet VS den här tvåan på Kungsholmen och först NU känner jag att jag ju ÄLSKAR den här lägenheten. Och så ska vi flytta härifrån? Plötsligt blev jag väldigt sentimental.

Hur som helst! Jag tog bilen och hämtade upp Jocke inne i stan och det första han sa var “Har du sett nyktert på det här? För det har inte jag!”. Vi åkte lite nervösa till mäklarkontoret och skrev kontraktet med köparen. Det känns HUR bra som helst i magen nu och det är en så härlig känsla – vi gjorde rätt!

 

Men, vart ska vi bo, vi har ju inte köpt något nytt? Vad gör vi med alla möbler? Och när är inflytt? Det kommer i nästa inlägg!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.