Varför VM är roligt och glass vid vattnet

Det känns som att jag lever i ett vakuum trots att det bara har varit helg i drygt ett dygn. Men så har jag ju legat inne i princip hela tiden och bara kollat VM, hehe. Jag tycker ju att större mästerskap är roliga oavsett sport, men nu gillar jag verkligen att se varje match i detta mästerskap.

“Tricket” för mig, alltså anledningen till varför jag tycker det är så intressant att följa varje match, är inte bara för att det är sport och fotboll (duh…) utan att jag har faktiskt ganska bra koll på lagen och förutsättningarna nu. Inte i stil med en fotbollsnörd men tillräckligt bra för att kunna surra utan problem och T O M bräcka Jocke på viss fakta, t ex vilka VM-medaljer Sverige har och vilka år dessa togs :)) Ändå stolt pga detta kommer aldrig hända igen, hehe. Intresset går också upp för att jag har bettat på varje match. Det gör ju såklart att det är extra spännande att inte bara följa resultatet utan även se hur spelet går, vilka spelare som utmärker sig, om laget som inte släppte in ett enda mål i VM-kvalet (Marocko) håller tätt även i turneringen, om skadan som X ådrog sig i vintras spelar roll nu, osv osv osv. Finns SÅ mycket att ta del av och det är lätt att nörda ner sig. Kommer kännas tomt när jag är tillbaka på jobbet, haha.

Men oavsett hur mycket jag gillar att ha fotboll på i princip hela dagarna så får jag panik av att bara vara inomhus. Så efter Argentina-Island (tippade givetvis Argentina som vinnare, men att det blev ett kryss gör mig verkligen ingenting när det handlar om Island) gick vi en liten promenad bort mot Fredhäll, gungade lite och sedan ner till Hornsbergs Strand där vi åt glass nere vid vattnet.

Nu är det Peru-Danmark som gäller och sedan blir det middag i form av lite ost, chark och räkor. Nu börjar snart semesterkänslan sakta men säkert infinna sig, 4,5 veckor kvar tills vi åker. Jag gillar den här tiden på året, när det är färska jordgubbar till frukost-yoghurten och en Aperol Spritz en vardag… Varma kvällspromenader och förhoppningsvis lite mindre arbetsbörda, hehe. Älskar sommaren.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.