Vågar vi köpa innan vi säljer?

Hej vänner! Det pirrar i maggen just nu ska ni veta!

Har precis lagt ner jobbdatorn efter att ha legat och jobbat från sängen efter att jag kom hem. Tycker det är så kul att jobba just nu, lär mig nya saker varje dag och inte bara sådant som är intern kunskap typ “vem gör vad” utan verkligen matnyttiga grejer som gör att jag blir en bättre kommunikatör och kreatör.

Vi har också pratat med vår bank och sett till att vi har ett lånelöfte inför framtiden… Vi har ju hela tiden tänkt sälja innan vi köper nytt men som läget ser ut nu kanske det snarare blir motsatt. Så vi ville veta hur olika följdscenarion kan se ut, vilka utgifter som tillkommer och vilka risker som vi blir tvungna att väga mot varandra. Efterlyste Kungsholmens bästa mäklare på Facebook (sidospår: syftningsfel eller är detta OK att skriva?) och fick flera tips. Det roliga var att typ ingen hörde av sig till direkt mig, alla (förutom en) körde istället “ring mig så löser jag biffen”. Hehe. Så när Angela skrev att hon hade efterlyst samma sak och att en mäklare faktiskt hörde av sig till HENNE, så bad jag om mail och nummer haha. Borde ju vara positivt ändå. Har i alla fall mailat tre mäklare ikväll med förhoppning om att fotografera lägenheten kanske så snart som redan nästa vecka. Skulle den lägenhet vi har siktat in oss på stiga alldeles för mycket i pris, ja då har vi åtminstone vår egen lägenhet ute som “kommande försäljning”.

Det är så läskigt. När Jocke länkade till Hemnetannonsen trodde jag aldrig att jag skulle bli förälskad i lägenheten och vilja flytta dit, men det har smugit sig på och nu vill vi båda inget hellre. Just nu är jag dessutom i en period då jag är toksugen på att skaffa en bebis och när jag vet att den här lägenheten är perfekt för att ha en bebis i om några år blir jag såklart ännu mer taggad, haha. Det är för övrigt en annan spännande sak, var inte alls barnsugen för två månader sedan och nu går jag runt och tänker hur mysigt det skulle vara att va en liten familj. Men det kommer, först ska vi lösa den här drömlägenheten. Och lite annat :)

Så här såg det ut för två år sedan!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.