Tennis, PMS, gym, balkonghäng & grillat – min helg

Men hallå där!

Har ni en härlig söndag? Jocke och jag ligger i soffan och ser nya avsnitt av Morden i Sandhamn. Gillar verkligen den serien – och Rapaport är grym som alltid. Den här helgen känns längre än vanligt och det bästa är att vi ju är lediga på tisdag igen! Men låt mig ta helgen från början, med start i fredags.

Efter jobbet åkte jag till Solna och mötte upp några gamla kollegor från SATS för en aw/middag.

Efter några timmar hämtade Jocke upp mig, vi hade nämligen bokat en tennistimme! Det var första gången sedan i somras som jag spelade och jag var både bättre och sämre än jag trodde, haha. Ibland får jag in några riktigt jädra slag, hårda strax över nätet. Och ibland sticker bollen all världens väg. Jag har inget mellanting! Men det var riktigt kul i alla fall och jag hoppas vi spelar åtminstone en gång i månaden nu.

Klockan var ganska mycket efteråt, men eftersom Jocke inte hade ätit middag grillade han lite kött och jag satt bredvid på balkongen och drack en drink. Så jädra mysigt, även om det var kallt utan jacka.

Lördag!

Vaknade tidigt och åt frukost själv eftersom Jocke var iväg på tidig fotbollsmatch. Fick en rejäl PMS-dänga och blev rastlös deluxe. Googlade sista minuten-resor för Valborg, kollade vad man kunde hitta på i stan under helgen och försökte komma på olika saker att bjuda mina vänner på för jag kunde inte tänka mig något värre än att vi skulle vara hemma hela kvällen. Ni vet, klassisk “jag klarar inte av att känna känslor just nu jag måste härifrån”. Var två sekunder från att boka en resa till Barcelona för mig och Jocke – men insåg att det var kanske smartare att face:a PMS-monstret istället för att ducka det. Var både arg, ledsen och trött – typisk PMS. Fy fan vad jag hatar den här tiden på månaden. Är inte mig själv. Det kryper under huden på mig.

Drog till gymmet och körde slut på mig själv, var bara där och då och slutade tänka för ett tag. Mindes att jag kände liknande för cirka en månad sedan och när jag gick tillbaka i bloggarkivet så jag att det var precis på dagen – den 28 mars – som jag kände så här senast (!). Är jag regelbunden eller vad? Hah.

Efter gymmet kändes det lite bättre, som om jag hade fått ut det värsta. Men jag gick fortfarande med ett tryck över bröstet och andades med tunga suckar. Varför blir jag ångestfylld? Hormoner, antar jag.

Gick till Systembolaget och ICA och när jag kom hem var jag helt likgiltig och kände att jag lika gärna kunde gå och lägga mig. Så jag ställde balkongdörren på glänt och gled ner under täcket. Några timmar senare kom Jocke innanför dörren och då kändes det lite bättre. Jag brukar inte bli bitchig när jag har PMS men av någon anledning blir jag rätt kaxig (haha) och det är oftast Jocke som får ta emot mina kommentarer. Han tittar bara på mig och typ himlar med ögonen. ♥

Vi åt lite mellis och sedan bestämde vi oss för att skynda iväg till Plantagen innan de stängde. Vi behövde blomster till både lägenheten och balkongen, men kom bara hem med inomhusväxter.

Tyckte det blev så himla fint! Nu var jag på rätt bra humör och vi bestämde oss för att ta en “drink- och spelkväll”. Vi blandade sangria och sedan var det GAME ON.

Vi hade bara sportspel och det var perfekt för oss. Efter första rundan gick vi ut och grillade middag. Har sagt det förr, men shit vad jag älskar vår grill!

Det blev en riktigt bra kväll med mycket skratt, prat och mys. <3

SÖNDAG

Det gick inte att komma upp i tid imorse, min kropp var helt slut och hur mycket jag än försökte så vägrade mina ögonlock att öppnas. Slutade med att vi klev upp vid halv elva (!). Blev ett träningspass idag med, har en del tankar kring träning och min rygg men det får bli i ett annat inlägg.

Vi hade tänkt ta en heldag på stan med shopping och utelunch men det spöregnade så otroligt att vi åkte till Mall of Scandinavia istället. Shoppade en hel del kläder och jag blev sugen på dessa fulsnygga skor, men det blev inget köp.

Frågade på Instastory efter tips på långa kostymbyxor och när 50 % av alla som svarade sa Zara var det ett givet besök när vi var på plats. Hittade ett par vita och svarta, men det var de svarta som fick följa med hem.

Sen åt vi lunch på Vigårda innan vi åkte hem och städade lägenheten. Slängde alla strumpor, bytte sängkläder, plockade osv – nu är lägenheten så himla fin.

Och imorgon är det Valborg! Puss och fira kul!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.