Synbortfall på höger öga

I torsdags klev jag upp tidigt för att gå till gymmet innan jobbet. Satte i mina linser som vanligt och märkte snart att jag såg ganska suddigt på höger öga. Tänkte att jag kanske vara var trött och gick till jobbet som vanligt efteråt.

Men några timmar senare insåg jag att synen på högerögat blev rejält suddig. När jag blinkade såg jag klart i en sekund, sedan blev det successivt suddigare och suddigare tills jag varken kunde urskilja former eller linjer. Satt och blinkade hela tiden men insåg att det här kanske inte var så normalt… Blev såklart livrädd och ringde 1177 som sa åt mig att åka till ögonakuten på St Eriks. Men eftersom jag varken var röd i ögat eller hade ont så skulle jag ringa tillbaka senare på eftermiddagen och i så fall åka in framåt kvällen.

När jag ringde tillbaka vid halv fem sa de att jag kunde komma in på fredagsmorgonen eftersom de inte bedömde läget som akut längre, så jag åkte hem, vilade i någon halvtimme och bytte till glasögon. Sedan blev synen successivt bättre under kvällen. Därför åkte jag heller inte in till akuten på morgonen efter, trots att jag kanske borde ha kollat upp vad det var.

Men så märklig grej. Hann ju tro både det enda och det andra (läs: blodpropp i ögat eller neurologisk orsak, pga ryggproblem) – men oerhört skönt att synen blev som vanligt igen. Är det någon som har varit med om samma sak och känner igen sig i detta? Händer det igen åker jag såklart in, men nu kändes det inte nödvändigt.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.