Snart börjar Fotbolls-VM!


Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg och faktum är att jag ibland blir så exalterad över detta att jag får svårt att sitta still. Det är inte bara sporten i sig, utan jag ser framför mig flera veckor av förväntan, pirr i magen, adrenalinkickar, varma kvällar och ljusa morgnar, skratt och drinkar. Idrott är så stort av flera anledningar. Gemenskapen, för att ta en. Vi samlas tillsammans, människor i olika åldrar, med olika bakgrunder och olika personligheter – för att heja fram vårt land i VM. SPELET, är en annan. Ja, men snälla nån… Vem har inte skrikit sig hes när ofattbara sparkar slås i nät eller när en dragning får en att gnugga sig i ögonen – ’det där kan inte ha varit sant’. (För att mjuka upp inlägget med en hockeyreferens: jag tänker direkt på Filip Forsbergs feta mål mellan sina egna ben – hur het var han inte i år? Här kan ni se det om ni inte vet vilket jag menar!)

För två år sedan jobbade jag som digital innehållsproducent på Aller Media och skapade innehåll för bland annat Café. Den sommaren var det ju Fotbolls-EM och det hade varit matchstraff (…) på att som Sveriges största och bästa livsstilsmagasin för män inte dedikera ett stort utrymme på sajten för mästerskapet. Det skapades en EM-blogg i vilken jag var en av skribenterna. Jag minns inte hur många inlägg jag skrev, eftersom jag hade sju titlar att producera innehåll för kunde jag tyvärr inte lägga all min tid på fotboll. Men jag minns att jag gärna hade haft den som heltidsprojekt just där och då, hehe. Även om jag tyckte att det var hur roligt som helst att sia om vilket land som skulle vinna hela EM (klick!) eller vem som skulle vinna skytteligan (klick!) så hade jag brister i min fotbollskunskap (ni ba: näääää, really) så jag satt ganska ofta och DM:ade med en Twitterkompis (Hej Christian!) som hjälpte mig seriöst typ dagligen med olika fotbollsfrågor. Både vart jag kunde hitta rätt statistik men han hjälpte mig också att bolla innehållsidéer. Det var en rolig sommar!

Det fina med att ha en blogg och inte ett magasin är att jag kan välja helt själv vad jag vill skriva om. Har funderat lite på vad jag vill fylla mina sociala kanaler med och det är helt enkelt så att mina intressen går i vågor. Måste ju vara därför jag är så dålig på att hålla mig till ett ämne! Är inte alls särskilt intresserad av mode just nu, t ex. Bryr mig inte ett dugg om att ta outfitbilder o dyl, däremot vill jag mer än gärna diskutera just VM. Märks t ex på min Instagram med, men ska inte berätta min nya strategi där utan vänta tills någon kanske märker något. ;)

Men hur som helst, tror helt enkelt att ni får vänja er vid att det kommer bli en del fotbollsrelaterade inlägg här i sommar!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.