PR & Policy

Wagnerlarsson.se är ett strategiskt valt bloggnamn ur rent SEO-perspektiv. Bloggen föddes hösten 2013 men jag som driver bloggen, Thowe, har bloggat på olika portaler och under olika domäner sedan 2005.

Att som företag synas i sociala medier är idag otroligt viktigt. Konsumenter söker i första del online efter recensioner och andra användares åsikter kring produkter och tjänster. Detta innebär att företag måste ligga steget före och redan finnas i bloggar, på Instagram och i forum när konsumenter vill ta reda på mer information inför ett köp. Företag måste känna sin målgrupp. Att annonsera i fel forum är lika med att kasta pengar i sjön. Att anta att Sveriges största bloggar ger mer än en nischad blogg är därför inte alltid rätt.

Samarbeten och sponsrade inlägg

Min statistik ligger på trogna 3500 unika läsare/vecka vilket ger cirka 14 000 unika/månaden. Ett gyllene tillfälle för företag att nå ut till en trogen grupp bloggläsare. Detta innebär också att jag inte gör vilka samarbeten som helst. Att nå ut till en nischad målgrupp med 3500 unika människor är värdefullt och jag vet min bloggs värde. Därför tackar jag bara ja till de erbjudanden som uppfyller två krav:

1. Produkten eller tjänsten måste vara relevant för mina läsare.

Trovärdighet är extremt viktigt för mig. Jag bryr mig om mina läsare och vill att de ska ha det bästa. Om jag langar upp spons efter spons är det lika med att jag skiter i mina läsare. Och så småningom skiter de i mig. Företag måste inse detta.

2. Sponsrade inlägg och andra samarbeten ska vara genuint “jag”.

Precis som ovan. Trovärdighet. Kan jag inte tänka mig att använda produkten eller tjänsten själv kan jag heller inte blogga om det.

Pressutskick och produktprover

Jag tar tacksamt emot information, pressutskick och produktprover från företag och PR-byråer som kan vara av intresse för mig och mina läsare. Jag garanterar dock inte att det syns i bloggen – allt handlar om relevans.

Med detta sagt är du varmt välkommen att kontakta mig på: t.wagnerlarsson@gmail.com.

*

Det är inte tillåtet att sno bilder från min blogg utan att länka tillbaka hit och berätta vem som har fotograferat.

1 kommentar

 1. 01/16/2017 / 12:03

  Hejsan Thowe,
  Hoppas allt är gott (på semestern?) Jag gillar verkligen din blogg och ser även att du har skrivit en artikel om Swedish tonic som publicerats i Café och Elle Mat & Vin.

  Vi (Jag om min nyblivna man) har nyligen startat upp Stockholms Bränneri och vi tillverkar en hantverkmässig gin på Folkungagatan på Södermalm. Vår tanke är att skapa en mötesplats kring vår nordiska gin där man kan ta del av hantverket och lära sig men dit man även kan komma för en fredagsdrink.
  Jag tänkte höra om du skulle tycka det vore roligt att komma på besök hos oss och sen beroende hur du gillar vårt koncept och oss kanske skriva en artikel kring vad vi gör? Vore jättekul. Gin är ju verkligen på frammarch i europa nu och det både blir vanligare med drinkar på gin på drinkmenyerna på barer men också att det öppnar upp många små destillerier i storstäderna runt om i europa. Jag ser även att du är medlem i härliga Heja Livet! så du kanske såg en liten intervju med mig där för ett tag sedan.

  Ha det gott!

  Anna Wikner
  Stockholms Bränneri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.