Mina bästa ögonblick från maj 2017

Ah, ljuva maj! Vilken härlig månad det är, ändå. Kanske årets bästa? Här kommer mina favoritögonblick från förra maj – visst pirrar det redan nu i kroppen av förväntan inför vad som komma skall? VÅREN VI ÄR REDO NU

Var detta första försommarkvällen? Hornsbergs strand var fullt av människor den här fredagseftermiddagen. Jocke och jag tog med oss en Aperol, lite bubbel och tonic och drack Aperol Spritz i solnedgången. Runt omkring oss satt människor i alla åldrar; en äldre man satt ensam djupt försjunken i en bok, ett ungdomsgäng spelade musik längre bort, två småbarnsföräldrar åt glass vid gräset… Alla i Stadshagen var där, kändes det som. Älskar för övrigt att vi tog med oss tre flaskor och körde värsta drinken nere på bryggan istället för bara en flaska bubbel, haha.

BALKONGEN BLEV KLAR!

OCH VI KÖPTE GRILL! Det var ett par i vår förening som hade köpt ny och ville bli av med sin gamla. De la ut en annons i vår Facebookgrupp och jag smsade Jocke (som spelade fotboll) att jag var ASPÅ att köpa grill och att jag måste ha ett svar NU från honom. Fick såklart inget svar. Han spelade ju boll? Jag var så rädd att någon annan skulle hinna knipa den först, så jag högg någon minut senare och sa att vi hämtar den ikväll. Det här var nog Jockes bästa överraskning förra året, haha.

Jag bjöd med mig Amanda på ett pressevent på Balzac på Odenplan. De skulle premiära sin skaldjursvagn som skulle stå på uteserveringen under våren och sommaren och till detta bjöds en massa pressfolk in. Servitörerna gick runt med enorma silverfat, fulla med ostron som vi fick ta hur många vi ville av. Så fort det tog slut kom det in mer. Likadant med champagnen, så fort någon började dricka upp kom det en servitör som fyllde på. Så bjussigt event! Efteråt skulle vi vidare till Bindefeldts event på Hallwylska, men vi träffade ett genipar på typ 80 år på bussen som vi bondade med, och ångrade oss i efterhand att vi inte frågade om de ville ta en drink med oss. Men vi fegade ur. Gick till Hallwylska, missade eventet men drack en drink ändå. SÅ bra kväll!

Det här var första sommardagen. Jocke, Jeppe och jag bilade ner till Göteborg för att fira Kajsas 30-årsdag och vi hade några timmar över när vi kom ner innan det var dags att göra sig i ordning. I närheten av lägenheten vi hyrde fanns en strand och där parkerade vi oss med några cider och öl i solen… Det här var MAGI!

Jocke och jag bjöd in till sommarfest i slutet av maj. Det var dags att hans vänner skulle få lära känna mina. Stor grej, ändå!

Mmm, tennis. Vad hände med den sporten egentligen? Minns att jag var svinsur den första halvtimmen på planen, haha. Var så jäkla dålig och ville slänga mitt tennisrack i golvet. Stackars Jocke.

Det här är försommar för mig – att inhandla balkongväxter!

Kom nu försommaren – det är dags nu!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *