Midsommarfirande bara vi två

God morgon vänner! Hoppas ni har haft en härlig midsommar och inte gick allt för hårt på nubben igår. Jag klev upp för en halvtimme sedan, gick ner till köket och ställde upp dörren till terrassen på glänt. Fågelkvittret är påtagligt, likaså de humlor som festar på den stora rosenbusken som växer längs huset ena vägg. Jocke ligger fortfarande kvar och sover på vinden så jag tänkte passa på att blogga om gårdagen som såg ut så här i början…

• • •

När vi vaknade var vi ensamma i huset. Vi gjorde i ordning frukost som vi åt i soffan framför Nyhetsmorgon medan regnet öste ner utomhus. Sedan var det dags att åka till affären för att handla midsommarmat. Vi enades om att göra skagentoast till förrätt/mellanrätt, löjromspizza till lunch och grillat till middag. Väl hemma igen körde vi ett träningspass, mamma och Per har nämligen både ett löpband på undervåningen och ett hemmasnickrat gym på övervåningen. Det dånade musik från min dator medan vi körde våra egna cirklar av övningar. Positiv grej: jag klarade av att göra raka marklyft utan problem!

Utomhus började det spricka upp och när vi var färdigtränade bestämde vi oss för att kila ner till bryggan och ta ett dopp. 14 grader och sol som gick i moln varannan minut, men är det inte så här midsommar ska vara? Apropå nakenbad så funderade jag på att lägga upp en härlig badbild på Instagram, men det har liksom gnavt i mig hela dagen. Kändes så.. naket på något vis, TROTS att min rygg (jag la på ett märke i mobilen på rumpan) är precis lika naken som en mansrygg. Ändå känns det mer privat och sexualiserat på något vis. Trots att det bara är en kropp. Aja, grannarna sket jag i i alla fall, såg de något så bjöd jag på’t!

Sedan gjorde vi oss i ordning för att fira midsommar. Jag gjorde en krans av köpeblommor, samma som förra året, och insåg än en gång att de färgar av sig de här jävlarna. Var helt blå OCH grön om fingrarna när jag var klar.

Tvingade Jocke att ta en massa bilder med mig :))

Förrätten såg vi givetvis framför Brasilien – Costa Rica. Vi blev dock så himla mätta efter det här att vi bestämde oss för att avvakta med löjromspizzan och eventuellt äta den på midsommardagen istället…

Efter matchen bakade vi en vit kladdkaka med blåbärsgrädde och färska bär.

Resten av dagen och kvällen har jag inte bilder från… Vi såg på matcherna, gjorde drinkar, spelade Alfapet och Yatzy, grillade vegetariskt (jag) och kött (Jocke) till middag och hånglade, snackade och tog det lugnt. Så himla mysig dag där vi gjorde precis det vi ville göra. Och det bästa av allt var att ingen av oss kände ett sug efter något annat. ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.