Första riktiga vårdagen ☀️

När vi var i Karlstad hyrde vi en liten stuga som ligger längre upp på mormors gata. Mamma och Per sålde ju sin lägenhet för några år sedan, så nu för tiden är det hotell, stuga eller släktingarnas hem som gäller. Stugan fungerar superbra förutom att jag alltid tror att det spökar eftersom det låter överallt, haha.

Hur som helst! Efter 5-6 timmars sömn klev vi upp och gjorde oss i ordning för frukost hemma hos mormor. Solen sken och det kändes som att det skulle bli en riktigt varm vårdag. Vilket det också blev, men mer om det sen!

Lyx att komma fram till ett dukat frukostbord!

Vi skulle äta lunch med nästan hela släkten vid tolv, så efter frukosten passade vi på att springa ner på stan och gå lite i butiker. Jag hittade bland annat en superfin klänning från Samsøe & Samsøe på 70% rea. Heja!

Innan vi gick till min moster och morbror som höll i lunchen ville vi köpa med oss något. Insåg att det är pionsäsong redan. ÄLSKAR ju pioner. Det får bli en bukett hem hit i veckan!

Vi köpte med oss blommor och ostbågar som vi knöt ihop till ett paket. Min moster älskar nämligen ostbågar, hehe…

Till lunch serverades en riktigt mumsig soppa med trattkantareller. Älskar allt med kantareller! De gav också ett grymt tips: strö över parmesanost och ringla olivolja över soppan. Det blev såå gott.

Sedan sa vi hej då och vi hälsade på min moster Tina på stan. Därefter var suget efter en drink i solskenet så påtagligt att vi bestämde oss för att sätta oss på en uteservering. Kan det här ha varit den första absoluta vårdagen? Tror nog det. Vädret var magiskt! Vi hamnade spontant på samma ställe som Bitta, Johan och Gabriel (moster, morbror, styvkusin) och det slutade med att vi satt i solen i flera timmar och pratade. Eftersom jag träffar min släkt i Karlstad så sällan uppskattade jag verkligen att få mycket tid med dem. Det var en väldigt härlig eftermiddag.

Vi satt där nästan för länge, för sedan fick vi skynda oss tillbaka till stugan och göra oss i ordning inför kvällen. Vi skulle nämligen äta middag med mormor på Bröderna Olssons Elektriska nere på stan!

Mysig kväll och god mat – men vi alla var så trötta att vi skippade kvälllsdrinken ute på stan och gick hemåt vid halv nio. Resten av lördagskvällen såg vi på Gone Girl i stugan och åt sura Ahlgrens bilar. MYS!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.