Fetast matchtröja: Grupp A

Då kör vi igång! I bakgrunden visas dokumentären “Vi är Sverige – En blågul VM-resa” och jag hämtade ut min andra VM-tröja tidigare idag. Satan i gatan – den är riktigt snygg. Men den får vila i ett par veckor. Däremot ska jag inviga Sverigetröjan redan på lördag, Jocke har löst plåtar till Sverige-Danmark. Kul!

Men… Nu är det dags att diskutera matchtröjor. Ytligt? Kanske. Betydelsefullt ändå? Absolut.

Här är Grupp A:

Ryssland, Egypten, Saudiarabien och Uruguay.

Ryssland

Första tanke: “Är detta värdnationens tröja?”
Kommentar: Rött är överlag inte en favoritfärg hos mig. Men emblemet ska man inte underskatta – tröjan är godkänd, men ganska tråkig. Gillar dock de vita ränderna över axlarna och de breda ner mot bröstet.
Betyg: 2,5/5.

Egypten

Första tanke: “Snygga detaljer som påminner om Tyskland.”
Kommentar: Ja, jag skrev ovan att rött inte är en favoritfärg. Men den här, något dovare, röda nyansen faller mig mer i smaken. Gillar också det subtila rutmönstret på framsidan av tröjan. Egentligen alla detaljer som de svarta markeringarna i halsen och på armslutet, de vita Adidaslinjerna längs sidan av kroppen och fotbollen på bröstet. Fick konstigt nog Tyskland-vibbar”.
Betyg: 4/5.

Saudiarabien

Första tanke: Grönt och… grönt.
Kommentar: Wow, den här sitter långt inne. Vad tycker jag egentligen? Ser ut som en blandning av Brottby SK (Jockes lag) och Saint Patrick’s Day, typ. Rent spontant: ganska snyggt. Men hade gärna slopat märket över bröstet – eller åtminstone inte valt en så ljus, pastellig grön färg. Däremot är det alltid snyggt med Nikeloggan, så de tar ut varandra.
Betyg: 3/5.

Uruguay

 

Första tanke: “Oklart om detta är en pyjamas eller VM-tröja.”
Kommentar: Nog för att blå är min favoritfärg, men ljusblått inger ingen direkt respekt. Dock pluspoäng för att den ljus(are)blåa solen känns väldigt nationalistisk och jag gillar stjärnorna över märket.
Betyg: 2/5.

Vinnare grupp A:

Egypten!

Håller ni med? Eller är jag helt ute och cyklar? Kommentera gärna!

Share:

2 Kommentarer

 1. Mami
  05/31/2018 / 17:04

  Hej där!

  Jag ger Rysslandströjan lite högre poäng. Gillar den där lite orange tonen. Påminner om Holland och Holland har jag alltid älskat (Johan Cruyff!). Den får 3,5/5.

  Egyptentröjan är jag inte så förtjust i. Rött, svart och vitt… Skulle hållt sig till två färger, tänker jag. Får 2/5.

  Saudiarabien får *urk* 1/5. Gillar inte alls den där gröna färgen…

  Uruguay är vi däremot överens om: 2/5

  Det betyder att Rysslandströjan vinner hos mig. Men ENDAST tröjan!

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   05/31/2018 / 20:38

   Kul! Är helt med dig om Holland, gillar dem med. Men nja, Rysslands tröja knycker inga pluspoäng hos mig av den anledningen. Undrar vad du tycker om grupp B!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.