En lista om livet

1. Har du något smeknamn?
→ Trots mitt korta namn så har jag haft massor av smeknamn genom årens gång. De smeknamn som vänner och familj fortfarande använder är Thowis och Wagge. Mina gamla killkompisar kallar mig fortfarande för TT, ingen aning om vad det står för dock – haha.

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
→ Ha ett glas vatten på nattduksbordet, även om jag inte dricker av det särskilt ofta.
→ Använda ögonkräm varje dag och kväll, inbillar mig att jag blir snustorr direkt annars.
→ Jag avskyr smaken man får i munnen efter att ha druckit kaffe så jag måste ha ett glas vatten eller liknande efteråt.
→ När jag tuggar tuggummi tuggar jag frenetiskt i några sekunder, sedan får det vila. Och så frenetiskt igen… Ibland är det som basgången i en sång. Minns att mamma blev tokig på mig när jag tuggade tuggummi så här hemma, haha!

3. Andra måsten?
→ Trots att jag vet att dörren är låst går jag alltid och känner på låset innan jag går och lägger mig.
→ Slå till kuddarna i sängen innan jag sover, båda sidorna. Hehe.
→ Om jag har ätit godis på kvällen borstar jag alltid tänderna två gånger. Jag tycker det känns som att det ligger kvar socker i kinderna/i halsen som typ kommer tillbaka efter första borstningen…

4. Några lyxvanor?
→ Jag är ganska duktig på att “unna” mig saker, men enbart eftersom jag också är väldigt ekonomisk och har koll på min ekonomi. Oftast handlar det om att göra medvetna val för att sedan kunna välja att unna mig när jag behöver det mer. Jag tycker det är lyxigt att kunna få feeling och boka en resa utan att vara nojig över ekonomin, vilket jag har gjort två gånger i år. Sen är jag ju en frekvent Nocco-/Celciusdrickare vilket jag inte vill kalla lyx, det är snarare ganska dumt av mig att inte vänja mig av det.

5. När ingen ser, vad gör du då?
→ Inte något som är märkligare än det jag gör när jag är med människor. Men jag går sällan på toaletten med besök, petar i näsan eller liknande… Sådana saker tycker jag man kan behålla för sig själv :))

6. Vad stör du dig på hos andra?
→ Just nu stör jag mig innerligt på människor som så uppenbart anser att de är bättre än andra. Även de som lever “det perfekta livet” på Instagram, även om de är flitiga med att snacka om “girl power” och “dåliga dagar” – i många fall är deras välmeningar bara en maskerad yta. Inser ju dock att det absolut lättaste sättet för mig att inte störa mig på dessa kvinnor är att helt enkelt avfölja eller sluta vara inne på sociala medier så ofta. Så problemet ligger helt och hållet hos mig.

7. Vad är din sämsta sida?
→ Jag är rejält otålig. Det har inte minst märkts av under den här perioden i mitt liv, när Jocke och jag har balanserat mellan att köpa/sälja lägenheterna

8. Vad är din bästa sida?
→ Jag är duktig på att komma över saker. Om jag är arg eller besviken är jag det rejält ett litet tag, alltså verkligen rejält, sedan släpper jag det. Jag tror alltid på att det finns en mening med det som sker och det förlitar jag mig på även i jobbiga stunder.

9. Vilken sida av sängen sover du på?
→ Vänster, kanske för att jag sover på höger sida av kroppen och att det känns tryggt att ha ryggen inåt.

10. Vad gillar du för filmer?
→ Drama och thrillers. Kollar dock sällan film, blir ofta uttråkad och behöver något att roa mig med.

11. Gråter du ofta?
→ Försöker fundera på när jag grät senast, tror det var när ryggen krånglade. Jag gråter absolut mer under hösten och vintern…

12. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
→ Haha, ja. Men mest för att jag stör mig på att jag själv inte gör det och då stör jag mig på att andra inte klarar av det heller.

13. Vad sjunger du när du står i duschen?
 → Jag sjunger aldrig i duschen. Hänt kanske fem gånger?

14. Vad önskar du dig mest just nu?
→ Att vi får ett drömbud på vår lägenhet och att det dyker upp en desperat säljare som vill sälja ett likadant objekt som vi förlorade budgivningen, fast till ett lägre pris.

15. Vilken maträtt är din favorit?
→ Jag älskar skaldjur, så gärna fiskgryta eller varför inte gratinerad hummer. Hummertacos, toast skagen och löjromspizza är riktigt gott det med.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.