Att hela tiden knyta an nuet till liknande händelser

För några dagar sedan åkte jag in till stan efter jobbet för ett ärende inför ett kommande samarbete. Jag hade verkligen en grym känsla i kroppen, peppig musik i öronen, solen strålade mot mina Raybans och jag kände mig så fin och feminin i min nya klänning från Ilse Jacobsen.

Efter mötet gick jag till NK för att kika lite på inredning och även köpa en ny parfym eftersom min håller på att ta slut. Hade nästan samma känsla som 2016, när våren verkligen visade upp sig från sin bästa sida och jag spanade på inredning på NK inför flytten typ 1-2 veckor senare.

När jag pratar så här, om symbolik och känslor, har jag förstått att det kan tolkas som att jag romantiserar det förflutna, eller att jag längtar till framtiden men kanske inte alltid är här i nuet. Så är det inte, utan för mig är det viktigt att vara i nuet och samtidigt knyta an till tidigare händelser och känslor såväl som framtidsdrömmar. Det är då jag känner att jag är i nuet. Som om jag målar ytterligare ett lager av skärpa över vad som sker just nu. Jag vet inte hur jag ska förklara det på rätt sätt. För mig kan jag känna någonting ännu starkare när jag gör så.

Till exempel hade jag den våren unnat mig en dyr parfym som jag velat ha i flera år. Den doften satte prägel på vart jag var i livet just då och alla härliga minnen och känslor. Ett år senare gick jag vidare till en annan parfym från samma märke för att symbolisera nästa steg. Men vet ni, den här gången blev jag så pirrig av att dagen var så lik den lyckliga dagen för två år sedan att jag köpte samma parfym som då. Det hade inte alls fungerat att köpa den för ett år sedan, men nu ligger andra bitar på plats och då njuter jag av den till fullo.

Kanske är det så, när man tänker så mycket och känner så mycket som jag gör att det är viktigt att “sortera” och reflektera över saker? Mitt sätt är att göra det så här.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.