Vilken jädra nyårsdag!

Bilder även tagna av Angela

Så sa vi farväl, adjö och inte på återseende till ett år som jag så här i efterhand har svårt att definiera.

Men välkommen 2018! Vi mötte det nya året i förmiddagssol på taket. Tänk om man kunde börja varje nytt år på det här viset. Hoppas vi sitter så här även om ett år.

Idag skulle Louise och hennes pappa + fru bjuda på nyårsbrunch i deras hus. Vi såg alla väldigt mycket fram emot det. En taxiresa senare och vi befann oss i Casa Limonero, Fornalutx.

Och en sådan plats, sedan. Vi blickade ut över bergstoppar, gröna vidder och hundratals apelsinträd. Vädret? Som en perfekt dag i maj. Ni vet, när solen bränner men det är fortfarande friskt i luften. Magiskt.

Jag tror jag smsade mamma ett dussin gånger för att få henne att förstå hur värdefullt det är att ha ett litet hus (eller en lägenhet, jag är inte den som är den) att fly till under vinterhalvåret. Snodde köpargument av Louises pappa som jag ska dra för mamma när vi ses. Men tänk er. En lägenhet här. Jag kommer vara på plats minst en gång i kvartalet och de veckor hon och Per inte är där kan vi hyra ut till vänner och bekanta.

HUR BRA.

Hjälp mig att få igenom detta nu. Kommentera “KÖP EWA” om ni är på min sida. Hehe.

Som sagt, det var tid för brunch.

Efter brunchen ville vi gå på en liten promenad i byn som kallas för Spaniens vackraste by. Den levde absolut upp till sitt rykte. Till och med några bergsgetter fick vi se.

Inte för att det är särskilt ovanligt, enligt Louise o c:o, men var ju roligt ändå. 🐐

Med en så vacker omgivning var det svårt att inta hiva fram kameran. Typ hela tiden.

Svårt att se, men i bakgrunden (och under hela promenaden), mötte vi människor i dunjackor och jeans. Själva gick vi barbent.

Man är ju viking.

(Vi frös lite. I skuggan.)

Mötte en gammal farbror. Är så svag för dessa.

Vid fem-tiden kramades vi hej då och åkte tillbaka till Palma. Vad skulle vi göra sista kvällen? Vi gjorde oss i ordning och begav oss ut på restaurangjakt.

• • •

Några timmar senare (och två hundklappstillfällen – ♥ goldens ♥) hittade vi en liten pärla där vi kunde få bord om vi väntade ett litet tag.

Med andra ord: drinkar i baren!

Min smakade typ hallonsorbet?

Så fick vi äntligen bordet, ett runt bord längst in i restaurangen där vi kunde väsnas som vi ville. Vi beställde in flera olika rätter och delade broderligt. I glaset hade vi vit Rioja(!). Har ni druckit det tidigare? Det var gott. Kändes så märkligt att dricka ett sådant vin bara.

Max x 2. Bill och Bull. Den bromancen man fick ta del av under den här resan var utan dess like. Men vilken jädra kväll vi hade! Ville aldrig att den skulle ta slut. Så trevligt gäng detta.

Istället för efterrätt beställde vi in en varsin drink som sedan fick gå på “smakrunda” bordet runt.

Och snipp snapp slut så var nyårsdagen slut! Somnade med ett stort leende på läpparna. ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.