Vet du vem du är?

I jakten på att skapa mitt drömliv vill jag också lära känna mig själv bättre. Hur fungerar jag i olika situationer och finns det en anledning till att jag känner som jag gör i situation A men helt annorlunda i situation B? Jag tycker det är jätteintressant att svara på frågor för att sedan se om svaren jag får stämmer överens med hur jag upplever att jag själv är.

Vissa saker känns helt klockrena medan några inte passar lika väl in i mig. Men så är det såklart, vi är alla olika och bara för att vi kanske delar samma personlighetstyp betyder det inte att vi är helt lika. Vi är med om saker som formar oss och som gör att vi reagerar extra på olika saker, att vi värderar något mer än annat och så vidare. Så personlighetstest ska ju kommas ihåg att tas med en nypa salt.

Jag är en ESFJ-T

Vill du också testa din personlighet? Gör samma test som jag, här >>

(Texten nedan är kopierad från mitt testresultat från 16personalities.se.)

“Människor som delar denna Konsuls personlighethetstyp är populära (i brist på ett bättre uttryck), vilket inte är så konstigt med tanke på att det också är mycket vanlig personlighetstyp (totalt 12 procent av befolkningen). I de sena tonåren är Konsuler ofta personer som syns och hörs. De står gärna i rampljuset och är med i spex eller innehar lagkaptensbindeln i idrottslaget. Senare i livet fortsätter Konsuler att stötta nära och kära, till exempel genom att anordna sociala tillställningar och hela tiden göra sitt bästa för att alla ska trivas.”

Så, vad innebär denna personlighet?

 • Personer med denna Konsuls personlighetstyp tycker om att stå till tjänst och njuter av alla roller som ger dem möjlighet att medverka på ett meningsfullt sätt, så länge de känner att de får uppskattning för det. Detta är särskilt tydligt hemma.
  Särskilt delen om att få uppskattning för det är viktigt för mig. 
 • Konsuler respekterar hierarkier och gör sitt bästa för att inta positioner med viss auktoritet, både hemma och i yrkeslivet. På så sätt kan de skapa en stabil tillvaro och hålla ordning och reda för alla.
  Stabil tillvaro. ♥
 • Om saker och ting inte går som de ska, eller om det ligger en spänning i rummet, noterar Konsuler detta och försöker återställa harmonin och stabiliteten inom gruppen.
  Ofta känns det som att jag känner allas energi i ett rum. Det blir rejält energitagande, pun intended. 
 • De är rätt konfliktundvikande och lägger ner stor energi på att inrätta en social ordning.
  100 procent.
 • Konsuler föredrar planerade och organiserade evenemang mer än öppna aktiviteter eller spontana sammankomster.
  Även här helt rätt! Jag gillar att veta vad jag ska förvänta mig, även om det finns en viss spänning i spontanitet. 
 • Konsuler lägger ner mycket arbete på de aktiviteter som de arrangerar och blir lätt sårade om deras idéer avvisas eller om andra visar bristande intresse.
  Det här är helt klart jag. Om jag arrangerar en bjudning till exempel lägger jag gärna ner tid och energi i veckor på den – och blir lätt stött om t ex Jocke inte bryr sig. Det för mig till nästa punkt, som är viktig för mig att tänka på…
 • Än en gång är det viktigt för Konsuler att tänka på att vi alla kommer från många olika bakgrunder och att ointresse inte ska tolkas som personlig kritik eller gnäll över arrangemanget – det råkar helt enkelt inte vara deras grej.
  Det här förstod jag för ett tag sedan – bara att inse!
 • Att fungera som en förebild, ta hand om saker som de har ansvar för och njuta av att så många uppskattar det arbete de lägger ner.

Via den här sidan hittade jag mina starka och svaga sidor >> Jag har bara tagit med dem jag anser stämmer överens med mig.

Starka sidor:

 • Strong Practical Skills – Consuls are excellent managers of day-to-day tasks and routine maintenance, enjoying making sure that those who are close to them are well cared for.
  Helt klart!
 • Strong Sense of Duty – People with the Consul personality type have a strong sense of responsibility and strive to meet their obligations, though this may sometimes be more from a sense of social expectations than intrinsic drive.
  Check.
 • Sensitive and Warm – Helping to ensure that stability, Consul personalities seek harmony and care deeply about other people’s feelings, being careful not to offend or hurt anybody. Consuls are strong team players, and win-win situations are the stuff smiles are made of.
  Check!

Svaga sidor:

 • Worried about Their Social Status – These Strengths are related to a chief Weakness: Consuls’ preoccupation with social status and influence, which affects many decisions they make, potentially limiting their creativity and open-mindedness.
  ⇒ Jag kan helt klart dra mig tillbaka i mina idéer och drömmar för att jag är rädd för vad andra tycker och tänker om dem.
 • Reluctant to Innovate or Improvise – Just as they can be critical of others’ “unusual” behavior, Consuls may also be unwilling to step out of their own comfort zones, usually for fear of being (or just appearing) different.
  Ja, jag tycker det är jobbigt att kliva utanför min komfortzon. Det är därför jag försöker utmana mig själv att göra det ofta.
 • Vulnerable to Criticism – It can be especially challenging to change these tendencies because Consuls are so conflict-averse. Consul personalities can become very defensive and hurt if someone, especially a person close to them, criticizes their habits, beliefs or traditions.
  Trodde det hade med andra saker att göra, men ja – full pott på denna! 

Har du gjort testet?

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.