Veckans vegotips: morots- och halloumibiffar

En härlig blandning av sött och salt med tuggmotstånd som får det att kittlas i munnen. Här är veckans vegotips!

I helgen gjorde jag morots- och halloumibiffar med recept från bloggen Vegokäk. Väldigt enkelt att göra och det uppskattas alltid, speciellt när det är vardag! Jag letar för fullt efter goda och enkla vegetariska måltider så när jag hittar något jag gillar vill jag dela med mig av det. Första vegotipset skrev jag om för några veckor sedan och finns här: Oumphstroganoff med ris.

Så här gör du morots- och halloumibiffar!

Du behöver:

200 gram halloumi
2-3 morötter (små)
2 ägg
Paprikakrydda
1 tsk fiberhusk (ej i originalreceptet men jag tyckte det kunde passa för att “binda ihop” smeten)

Gör så här:

1. Använd ett rivhjärn eller finhacka (jag grovhackade, har för dåligt tålamod för att finhacka) morötterna och halloumi. Lägg i bunke och knäck i två ägg. Blanda allt och ha i paprikakrydda och fiberhusk. Det är en väldigt sladdrig smet men när du klickar i plättarna i pannan så smälter osten och ägget stelnar – so don’t worry!

2. Ha i kokosfett i en panna på hög värme och klicka i smeten. Sänk värmen och låt plättarna steka några minuter på vardera sida.

3. Servera med grönsaker och någon god sås. Jag hade totalt glömt bort såsen så jag snyltade på Jockes bea. Inte supergott, men funkade. Tips avokadokräm eller tzatziki!

Enjoy!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.