Veckolista #40

Vad har jag gjort denna veckan:

Jobbat, tränat, ätit frukost med Victoria, haft lunchdejt med Kajsa, haft kick off med jobbet, haft födelsedagsfest och spelat tennis.
nybro-2

Något jag gjorde den här veckan som var planerat:

Hade födelsedagsfest! Även om datumet blev ändrat ett par gånger så var festen planerad ett tag.

Något jag gjorde den här veckan som var oplanerat:

Höll en kompis sällskap på akuten. Som tur var så är hon okej!

Och något nytt jag gjorde:

Spelade tennis, fick verkligen blodad tand. Nu ska vi köra med privattränare en gång i veckan i ett par veckor sedan är tanken att vi kör varannan vecka med tränare, varannan vecka eget spel.

Ett tips från veckan:

VÄRMEDYNA fungerar mot alla smärtor. Ta med till jobbet om det behövs, hehe…

Veckans aj:

Mensvärk som jag nästan svimmat av. Efter att jag satte i en kopparspiral har jag fått rejät mycket ondare. Alltså så pass mycket värre att jag är nära på att åka i under dessa dagar.

Veckans roliga:

Födelsedagsfesten, wihooo!

Veckan shopping:

Lite grejer till festen, skor, presenter och klänning i Paris och ett flak Celsius.

Veckans känsla:

“Nu svimmar jag snart av smärta” blandat med “Shit vad kär jag är i den här mannen”.

Veckan tacksamhet:

Mamma som alltid finns därSer fram emot nästa vecka:

Skriver alltid träning här, men det är verkligen så! Ska försöka få tid att köra marklyft och så tennispass nr 2 till helgen. Ikväll ska vi fira J:s brorsa med middag och fotboll, resten av veckan blir rätt lugn. Ska bli skönt med en sådan efter den här helgen, haha!

Betyg på vecka:

Fysiskt: 2/5. Annars: 4/5.

Share:

1 kommentar

 1. Johanna
  10/10/2016 / 09:31

  Hej Thowe!

  Vill inte skrämma dig, men efter egna erfarenheter skulle jag starkt avråda från kopparspiral. Allting är ju dock som känt väldigt individuellt.
  Jag har aldrig haft kraftig mensvärk tidigare.
  I början när jag satte in kopparspiralen gick det bra, men efter några månader så fick jag sådana sjuka ägglossningssmärtor och menssmärtor att ingenting hjälpte. Min gyn tror att den “satte igång” sjukdomen endometrios. Efter cirka ett år (där smärtorna eskalerat) tog jag ut kopparspiralen och sätte istället in en hormonspiral (Mirena) med förhoppningen att sluta blöda helt, då jag verkligen inte kunde gå upp ur sängen under mensen och fick även menssmärtor trots att jag inte hade mens.
  I början gjorde det rätt så ont av Mirenan (kanske 2-3 veckor, dock inte lika ont som i slutet med kopparspiralen). Fick starka smärtstillande utskrivna (äter vanligtvis orudis – min räddare – men nu fick jag utskrivet tramadol). Tog dock aldrig tramadolen då jag egentligen inte alls gillar att knapra värktabletter.
  Efter kanske 1 månad så blev det dock bättre och jag har sedan dess inte behövt ta en enda tablett, förutom alvedon 665 vid kanske 1-2 tillfällen. Har inte haft mens sedan april/maj och är nu otroligt nöjd.
  Vet att det finns några som är missnöjda med Mirenan, men mina erfarenheter är mest goda.
  Eftersom att hormondosen är så pass låg (motsvarar cirka 1 minipiller/vecka) så har inte jag upplevt några biverkningar bortsett från spända bröst. Hormonspiral är också det absolut säkraste preventivmedlet.

  För övrigt så är endometrios en hemsk sjukdom som sjukvården har alldeles för lite kunskap om, vilket har gjort mig lite sugen på att göra min ST inom just gynekologi. :-)

  Hoppas att värken ger med sig! Vore ju annars toppen om kopparspiralen funkar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.