Vasaloppet från tv-soffan och disciplinerade förberedelser

Igår firade vi Felicias födelsedag, magisterexamen och nya lägenhet och idag vaknade jag strax innan åtta – helt av mig själv. Antar att det var undermedvetet att vakna innan Vasaloppets start! Råkade dock somna om (!) och fick för mig att det var bombhot och grejer i Sälen. Att en svensk helylletradition skulle bli mål för terrorister. Vad är grejen med mina mardrömmar just nu? Hur som, nu sitter jag med både loppet på TV och Jockes trackingdetails på datorn. Det blev ändrade planer så jag följer loppet från avstånd istället.

Hörde att det var 93:e Vasaloppet i ordningen och fick direkt upp tanken “Undrar om jag ska satsa på att åka det 100:e?”. Vill testa det mesta i livet och just Vasaloppet och Maraton känns som ett roligt “måste”. Men så kom jag snabbt att tänka på hur mycket förberedelse som krävs. Flera timmar i veckan. Mörka kvällar, tidiga morgnar och snöblaskigt regn. KYLA. Kalla fötter. Inga ursäkter. Inte om man ska göra det på riktigt. Jag gillar ju inte ens kyla, hehe. Men vem vet, jag kanske blir frälst under de närmaste åren…

Är så oerhört stolt över min pojkvän som är fullt dedikerad till de utmaningar han ställs inför. Det är verkligen inga ursäkter och en disciplin som är hård som stål. Jag hade verkligen velat vara där och ta emot honom i Mora, men det får bli nästa år. Nu ser jag bara fram emot att äntligen få hem honom, en vecka utan honom känns alldeles för långt!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.