Varsågoda – här kommer en helgmeny färdig och klar!

Jag antar att ni, precis som jag, äter lite festligare mat under helgen. Det får gärna ta lite längre tid, smaka riktigt gott, ha någon särskilt ”touch” och bara kännas… Ja, festligt! Gärna en drink innan middagen börjar. Ni vet, set the mood så att säga…

Jag samlade ihop mina favoritrecept på ELLE mat&vin just nu och skapade en helgmeny. Enjoy och trevlig helg på er!♥

Obs! Tyvärr inga vintips, men visa receptet på maten för någon på Systembolaget så hjälper de dig!

Festlig helgmeny – med fördrink och dessert

Fördrink: Tamarind Margarita. ”En klassisk Tequila Sour i en lite ”matigare” tappning med smak av torkade frukter. Passar utmärkt som fördrink och/eller aperitif.” – mixolog Michael Bergström, Purfict & Pernod Ricard.

Recept hittar du här

Förrätt: Daniel Lakatosz fantastiska löjromspizza. Den är maaaagisk!! (Bild från hans blogg, länk under bilden!)

Recept hittar du här

Varmrätt: Smakrik italiensk risotto med tigerräkor från samma blogg som ovan… Daniel är ett geni i köket.

Recept hittar du här

Dessert: Lakritscheesecake med hallonsås och saltlakritsströssel, gjord av EMV’s bloggare Catarina König (som även bilden kommer ifrån). Nu är ju jag en äkta lakritsälskare men GUD så gott detta låter!!

Recept hittar du här

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *