Varför min lägenhet är så viktig för mig och varför jag “bor” här lite då och då

Att vara tillbaka i min alldeles egna lägenhet är en speciell känsla. Jag trodde inte att jag skulle tycka det efter att ha haft både främlingar via Airbnb som har bott här i några dagar åt gången och en hyresgäst under en längre period. Men den känns precis som förut.

Den här lägenheten är väldigt betydelsefull för mig och jag har tidigare skrivit om hur viktigt jag tycker det är att ha ett hem och en fast punkt. Jag tror (vet) att det har att göra med att jag och brorsan flyttade mellan mamma och pappa när vi fortfarande bodde “hemma”. Det fanns aldrig en fast punkt som jag kunde utgå från, där jag kunde ha alla mina grejer. Istället blev det mer och mer så att jag lät det mesta vara kvar i mina resväskor, jag skulle ju ändå flytta på dem om 1-2 veckor igen. (AH! Nu vet jag varför jag är sämst på att packa ur väskor efter en resa! Eller är jag bara lat? Hehehe…) Skämt åsido är det fortfarande något som ligger djupt rotat i mig och det finns fortfarande en sorg i att jag inte känner att jag har haft ett barndomshem på riktigt. Med det sagt vill jag inte kasta någon skugga över mina föräldrar eller deras skilsmässa, det här är min upplevelse och mina känslor enkom.

Anyway. Även om Jockes lägenhet har blivit mitt hem är den ju inte min och även om jag är hundra procent säker på oss så är det ändå inte min lägenhet. Att då och då komma hit, till min lägenhet, och känna en trygghet, det är energigivande för mig. Jag är bara här. I tystnaden. Kanske ser en serie läser en tidning. Men det är ett sätt för mig att tanka energi.

Och med det sagt… Gissa vem som åkte hem till Kungsholmen igår kväll? Hehe… Jag blev ledsen av en grej jag fick höra och kände direkt att jag hade önskat att Jocke var nära så jag kunde prata med honom om det. Han är ju en del av mig nu och vi håller på att forma ett liv ihop. Så jag packade ihop min väska och tog tunnelbanan hem för att överraska honom, lagom till att Biggest Loser skulle börja och jag kunde ligga på hans mage och bli struken över hjässan :)) Det bästa av två världar.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.