Vad jag gjorde på midsommar förra året

Tänk att det redan är midsommar! Varje år är det likadant. Man tänker “Shit, är det midsommar redan NU?!” men i slutet av sommaren känns det som att midsommar var för en evighet sedan och man inser då att man har hunnit göra en hel del under sommaren ändå och att midsommar egentligen bara är startskottet på denna härliga säsong. :) Vad gjorde jag förra året? Well, let me share it with you…

*

Tyckte det var lite halvjobbigt att för första gången på flera år inte veta vad jag skulle göra på midsommar. De senaste åren brukade midsommarfirandet vara planerat sedan lång tid tillbaka och festen började redan under förmiddagen. Men nu vaknade jag på morgonen och killen jag dejtade hade inte frågat om vi skulle umgås och tjejerna var upptagna på varsitt håll under dagen. Och jag ville inte hänga med min familj pga vuxen osv. :))

Så jag tyckte lite synd om mig själv (…) och gick ut och sprang på Gärdet i duggregn och sedan in på Sabis i Fältan för att köpa hem min egna midsommarlunch. Men det var egentligen inte alls särskilt synd om mig, planerna var spikade men ni vet – ibland är man lite ynklig helt enkelt.

När Amanda hade slutat jobba åkte jag hem till henne i Hornstull och åt midsommarmiddag med henne och Andreas. Det blev så jäkla mysigt!

Det var här midsommarafton började på riktigt! Vi drack drinkar, vin, snaps, cider och snackade en jäkla massa om relationer och sommarplaner.

Vid elva-tiden kom Emelie och någon timme senare och x antal shots tog vi en taxi till Riche. Snacka om att jag tog mitt nyblivna cityliv på allvar, haha! Från att fira midsommar på landet till att stå i skilsmässobaren och kränga shots med mediafolk på Riche.

*

När Riche stängde tog jag en taxi hem till Gärdet för att snabbt packa ihop allt och sedan möta upp Jocke hemma hos honom. Han hade firat midsommar med några vänner hos ett par som bodde (bor) grannar med honom och han ville inte bjuda med mig för han tyckte inte att vi var seriösa nog – vilket vi inte var, eller vi hade åtminstone inte kommit så långt i vår relation, hehe.

(Den här tiden i mitt liv hade jag seriös och konstant sömnbrist men jag var så hög på adrenalin, eufori och kärlek att jag på något sätt lyckades fixa det. Så här i efterhand är jag förvånad över att jag inte stupade innan. Jag sov bara några få timmar per natt under hela sommaren och jag vaknade ofta vid 4-5 och ville gå upp. Jocke blev tokig på mig. Jag var ju trött, men det var som att min kropp inte kunde slappna av. Nåväl, sidospår.)

Tog en taxi till Jocke i Stadshagen och stod med mina väskor utanför hans port medan han kom gående med en vän från midsommarfirandet hos Anna och Patrik längre upp på gatan. Då var klockan runt tre och vid sex skulle jag upp för att möta Amanda på T-centralen.

Jag sov… Kanske 20 minuter den natten? När klockan ringde pussade jag honom hej då, gjorde mig snabbt i ordning och tog tunnelbanan till TC och mötte upp Amanda på perrongen. Vi skulle nämligen ta 06:30-tåget till Göteborg för att se Bruce SpringsteenUllevi. Vi var HELT slut men vi klarade det!

I år ser midsommarfirandet lite annorlunda ut, men mer om det i ett annat inlägg! :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.