Vad jag gjorde för 1 år sedan: Paris med ELLE!

paris, nike, elle

För ett år sedan hade jag ett dygn att slå ihjäl i Paris efter att ha tillbringat helgen där med Nike för ELLE:s räkning. Låt oss ta en titt på hur det var!

Jag blev i princip inslängd på resan bara några dagar innan det var dags att åka och även om jag tyckte att upplägget lät fantastiskt kul hade jag planerat att ha min födelsedagsfest den här helgen. Mina vänner (och J) tyckte jag var ett spån som ens funderade två gånger och sa åt mig att tacka ja DIREKT.

Så. Några dagar senare satt jag på Arlanda och reflekterade över livet som jag så ofta gör. Hur mycket som hade hänt det senaste året och att vi nu var framme vid 1 oktober och att jag var på väg till mina drömmars stad.

Väl på plats i Paris och på hotellet avböjde jag vänligt att hänga med resten av det inbjudna pressgänget (jag kom dit senare än alla andra och de var redan ute och slirade) och istället gick jag en kvällspromenad genom stan. I flera år hade jag drömt om Paris och allt jag ville göra var att uppleva staden och ta in känslan helt på egen hand.

Jag var hungrig och smet in på ett café för att beställa en bagel. Missade den lilla detaljen att alla bagels serverades med ett lager senap… (Franska är inte så lätt att förstå.) Så fort farbrorn bakom disken tittade bort tog jag en servett och försökte stryka bort så mycket senap som möjligt ur ena brödskivan men jag förstod snart att det var dött lopp. Tackade för mig, slängde bageln utanför kafét och åt en chokladkaka till middag.

Humöret blev dock bättre när jag insåg att jag bara var 20 minuter från vad jag ville se, Louvren.

Och så givetvis… Eiffeltornet.

Eiffeltornet har, eller åtminstone hade tills dess att jag såg henne, en symbolisk betydelse för mig och det var verkligen speciellt när jag såg tornet för första gången. Förvisso på avstånd, men lika praktfull ändå.

Dagen därpå var det dags för löparturen! Jag trodde att det bara var vi inbjudna pressmänniskor som skulle springa en mil genom stan och eftersom jag inte ville komma typ 20 minuter efter resten av gruppen tackade jag nej till att springa. Det visade sig att det var flera hundra löpare på plats, så jag hade gott och väl kunnat springa utan att någon hade märkt om jag var långsam eller ej. Dags att börja tacka ja till saker!

Sedan väntade intervju med supermodellen Izabel Goulart (min första intervju på engelska, hurra!), en exklusiv lunch med Nike och paneldiskussion under resten av eftermiddagen.

Vi hade någon timme över när vi kom tillbaka till hotellet så jag korkade upp en flaska champagne och la mig i badet. Mmm… Sedan var det middag på Dave och Paris Fashion Week-efterfest så det stod härliga till!

Och så slutligen… När resten av gänget åkte hem på måndag morgon hade jag en hel dag att slå ihjäl. Gick runt på Paris gator och åt glass. Shoppade, tittade på människor och lät tiden gå.

Jag längtade så oerhört mycket efter J men vågade inte åka hem till honom när jag väl landade runt midnatt så jag åkte vackert hem till lägenheten på Gärdet och sov där. Tänk att allt kändes så nytt då, och så givet idag, trots att det bara var ett år sedan! <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.