Thanksgivingmiddag!

thanksgiving-familj thanksgiving-bord

Igår firade vi Thanksgiving med pappas familj. Min extramamma är från USA så vi brukar kombinera svenska seder med de amerikanska. De senaste två åren har vi inte firat Thanksgiving då det har varit så mycket för alla på annat håll men i år satsade vi. Även om jag inte har några blodsband till USA så är halva min familj därifrån och jag tycker det är viktigt att minnas sina rötter och inte glömma bort högtider och andra seder. Jag skulle gärna omfamna mina tyska gener mer än jag har gjort hittills, till exempel.

thanksgiving-carmen-thowe

När vi kom dit höll kalkonen på att bakas i ugnen så vi satt i vardagsrummet och drack gott och pratade om släktklenoder, kärlek och ni vet, livet i stort bara… När min styvmammas bror gick bort under förra våren fraktades i princip allt från deras släkt till oss i Sverige. En av släktklenoderna är en stor tavla på en avlägsen släkting. Tycker det är så häftigt, ett cirka 150 år gammalt porträtt på deras släkting. Bara wow.

thanksgiving-tavla thanksgiving-namnSen var det dags för middag! På bordet stod kalkon, granatäpple, gravery, dressing (dressing är typ krutonger med massor av kryddor som ska fylla kalkongen egentligen), grönkålschips, avokado- och citronsallad, majsbröd, fröknäcke och någon lökvariant jag inte minns vad det var, hehe…

För Joakim var det första gången han firade Thanksgiving så han fick ju testa allt från den amerikanska läsken Root beer till gravery och pumpkin pie.

thanksgiving-kalkoin thanksgiving-mat3 thanksgiving-matTill efterrätt var det pumpkin pie och olika glassar! MUMS!

thanksgiving-dessert thanksgiving-carmenUnder kvällens gång pratade vi bland annat om vad vi är tacksamma över. Jag hade förberett Joakim på det (och lurat honom att alla “nya” måste hålla tal innan middagen  haha. Kunde dock inte hålla mig och fick avslöja min lilla lögn innan vi ens hade åkt dit…)

Jag känner tacksamhet över så väldigt mycket. Från det lilla i att jag har vaknat upp utvilad till det stora i att jag har en familj som är frisk. Att Joakim finns i mitt liv och att jag har vänner som finns där för mig när som helst jag behöver dem. Massor. Viktigt att komma ihåg och att inte ta något för givet. thanksgiving-joakim-jesper

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.