Svar på kommentarer

Cilla i inlägget Veckolista #20 (länk): “Det här kanske är sjukt uttjatat, men har du lust att dela med dig av dina tankar och råd kring kostscheman och träning? Nycklarna till en framgång viktnedgång liksom? Insåg typ nu att sommaren snart är här och jag är inte alls redo för bikinisäsong! Avskyr att känna mig obekväm men har så svårt att gå ner i vikt, speciellt sen jag började plugga + att jag har blivit lite lat. Jag tycker att du verkar ha grym koll och det märks verkligen att du har fått bra resultat, men förstår som sagt om det är för uttjatat att prata viktnedgång osv. :)”

Svar: Först och främst: man är alltid redo för bikinisäsong :) Precis som du säger har tyvärr hälsomedvetenhet blivit uttjatat. Jag tycker det är synd, men förstår verkligen det komplexa i frågan. Det finns så många vinklar att angripa frågan från och det finns inget rätt svar som fungerar för alla diskussioner. Vad jag anser är dock att alla ska få göra precis som man vill. Jag försöker att äta nyttigt under veckodagarna, går upp 05:30 för att träna och dricker proteinpulver till mellanmål. Men jag dricker också alkohol, äter pizza och ligger i soffan hela dagen då och då. Vissa tycker det är extremt och sjukt trist medan andra knappt rycker på axlarna. Jag känner att jag äntligen har hittat min balans och det är så jävla (förlåt!) härligt att känna sig nöjd med det. Men det var iofs inte det du frågade om så:

Vill du ändra på något så är motivation det enda som hjälper. Du måste vara motiverad nog, oavsett om det handlar om att sluta snusa eller gå ner/upp i vikt. När motivationen tryter, vilket den gör hos alla, är det disciplin som gäller. Disciplin är som vilken muskel som helst – den måste tränas upp för att bli riktigt stark. Och det bästa är att när du har börjat träna på att vara disciplinerad så går det bara lättare och lättare. Och snart har du en vana som du inte ens har någon aning om hur den kom till.

MEN! En sak bara, som så många glömmer eller inte tror på… MATEN är nyckeln. Träningen gör dig stark fysiskt och mentalt, ger dig endorfiner som gör dig glad och pigg, hjälper viktnedgång/-uppgång på traven rent hormonellt osv – men det är kosten som är nyckeln. Och ger du inte din kropp vad den behöver så kommer du aldrig att nå dina mål. Sluta för fan inte att äta! Men ät BRA, näringsrik och god mat. Ät för både musklerna och själen.

Jag har drygt 2 veckor kvar på min utmaning och jag tänkte skriva mer om den när den är över, om det är intressant?

Alex i inlägget Värdegrundsworkshop och packa flyttkartonger (länk): “Förstår verkligen om det är en privat fråga och du behöver absolut inte svara – men varför separerade ni? Förövrigt, älskar bloggen <3”

Svar: Jag förstår att det väcker frågor när jag “hintar” snarare än berättar rakt ut att vi har separerat. Det har sin förklaring i olika svar. Det allra viktigaste att komma ihåg är att vi är två i den här frågan. Det är jag som har valt att dela med mig av mitt liv för mellan 3000-4000 människor varje vecka(!), inte han. En separation är aldrig lätt och jag har vägt frågan i mina händer tusen gånger om. Ska jag skriva om det eller inte? Ord har olika betydelser för alla och det absolut sista jag vill göra är att omedveten skriva något som kan såra han som var min person i nästan fem år. Dessutom var jag ett känslomässigt vrak väldigt länge. Ni som har varit så sorgsna vet att det är svårt att se bortom den egna bubblan – hur skulle jag då kunna skriva om det, än mindre förklara det? Vår relation var fantastisk på många sätt och vis och jag är så oerhört stolt över hur vi båda har agerat under separationen. Ingen av oss har varit otrogen. Ingen av oss har varit elak. Ingen av oss har varit respektlös. Det är som det är, bara. Som skilsmässobarn är separationer det värsta jag vet och jag vill göra allt för att vår relation inte ska bli giftig. Det finns få saker så sorgliga som när två människor har älskat varandra men inte tål att se den andras blotta uppenbarelse. Det gör mig ledsen. Av respekt för Eddie och vår relation vill jag inte ta upp det mer i bloggen och jag hoppas att ni förstår det.

Bella i inlägget Lavendelblått till solbränd hy och solblekt hår (länk): “Jättefin! Skulle du kunna posta länk till klänningen? Hittar den inte…”

Svar: Här är länken till klänningen, såg dock att den är slutsåld nu :(

Kram!

4af9f950d6ca17506666bb6789f4d8da 5e93db90309b89e83bb97dc86b4d8964 5fa1194716874c9efcf9a5f28a37729f

Share:

2 Kommentarer

 1. Cilla
  05/25/2016 / 00:00

  Tusen tack för ditt svar! Du skulle vara jätteintressant att läsa om dina tankar när utmaningen är över. :) Nu ska jag hitta motivationen! (PS. Är det Ittala Essence-serien du har på glasen i inredningsinlägget innan detta? I så fall har det var 25 % rabatt på den serien både på Cervera och Royaldesign. Jag köpte en hel uppsättning för någon vecka sen och är såå nöjd, och rabatten gjorde det ännu mer värt. :))

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   05/25/2016 / 05:41

   Hej fina! Vad glad jag blev att du uppskattade det. Självklart delar jag med mig av mina tankar efteråt om det är av intresse. :) Japp, det är Essence! Jag har en del av serien redan och tycker den är så fin. Tack för tipset! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.