Svar på kommentar: att va svår, dejting och att våga använda ord

Sofia i “Ett stycke tillbakablick innan en hektisk lördag“:

Hej Thowe! Du skrev i en lista för någon vecka sedan att du inte gillar dryga killar typ ”man är ju inte 15 och går igång på fuckboys längre”, kan du inte utveckla det? Själv lyckas jag bara falla för såna haha. Orkar inte träffa en kille som ändå inte är seriös… Kram och tack för en fin blogg!

Svar:

Hej Sofia! (Nu får du ett LÅNGT svar!) Hehe, för er som inte har läst listan (här!) så skrev jag så här för ett tag sen:

Skärmavbild 2016-05-29 kl. 09.15.20

 

Kanske först ska förklara min uppfattning om en sån kille. En badboy är en kille som:

– inte ringer när han har sagt att han ska göra det (och struntar i att be om ursäkt och ha en vettig anledning efteråt).
– träffar flera tjejer samtidigt (man får dejta flera samtidigt – dejta är kul! Men bara om båda parter förstår att man inte är exklusiva med varandra, ingen ska behöva bli sårad).
– bara hör av sig på fyllan.
– bara är intresserad av sex (vilket är helt okej, så länge man är ÄRLIG om det åt båda håll).
– spelar på ditt självförtroende – han har inga problem med att skämta på din bekostnad (varningstecken).
– aldrig vill ta nästa steg utan fortsätter att skvalpa i “vi ligger, myser lite, trivs ihop” (nästa steg är inte giftermål – det kan helt enkelt vara att man är exklusiva med varandra).
– aldrig vill prata känslor eller frågar hur du mår/hur du har det (bryr man sig om någon bryr man sig om hur personen mår. Klart slut.).

När man var yngre var killar som var svåra rätt spännande. Killar som inte visade känslor var perfekt, då kunde man vara den som var unik nog att lyckas “ändra” honom. Och allt detta spel? Får typ ont i magen bara jag tänker på det – måste finnas hur många kärlekar som helst som har gått upp i rök för att den ena eller den andra inte har vågat ta steget eller vara ärlig. Så väldigt synd.

Var ärlig mot dig själv – mår du bra av att träffa en man som behandlar dig så där? Troligtvis inte. Om du bara faller för män som inte är vettiga kan det vara rätt klokt att ta sig en funderare på vad det kan bero på. Jag menar, man vill väl ändå träffa någon som behandlar en som en prinsessa – inte som ett andrahandsval?

Jag tror att många tänker att det handlar om att antingen vara svår eller att vara lättillgänglig. Dejting är inte svart eller vitt. Man kan vara schysst men ändå inte hoppa upp i personens famn och skrika “gift dig med mig”. Förstår ni vad jag menar? Låter det vettigt?

 

Erik i “Tesla till jobbet, sängshopping, perspektiv och Mårthen“:

Om du inte dejtar Mårthen vill jag dejta dig. :)

Svar:

:) Nej, jag dejtar inte Mårthen. Han har dessutom flickvän sen många år tillbaka (sorry tjejer!). Däremot är han en väldigt härlig vän som jag alltid har roligt med – och jag värdesätter vår relation högt.

marthen bergmanEn aw för himla länge sen.

 

Annie i “10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-LISTAN“:

Jag älskar hur du sätter ord på saker du gillar, känner och tycker. När jag själv ska göra det blir der ofta ”men gud jag gillar ingenting” eller så. Man blir så enormt insiprerad av dina ord! Och jag självsjälv hittar nya sätt att beskriva hur jag tycker och tänker. Tack för din blogg, jag älskar den! Och lycka till med flytt, jag flyttar idag och förstår precis det lyckliga kaos du är i.

Svar:

Annie, tack! Vilka fina ord, så glad jag blir. Jag tror det handlar om att vänja sig vid att skala ner händelser och känslor så nära roten man kan och vågar – och använda orden till hjälp. Det är läskigt att använda mer unika, beskrivande ord än de vardagliga. På något sätt blir vi mer nakna av att beskriva våra känslor med ord som verkligen sätter fingret på dem. Men det adderar också värde och skapar igenkänning med andra. Tack för din kommentar och stor kram!

1619045ee32b4636d3fe7ecb8afb1e37 8eacbc0ce83b8407a8453ddb3f0305af

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.