Studera till webbkommunikatör?

För ett par månader sedan skrev jag ett inlägg där jag besvarade frågor om utbildningen Webbkommunikatör/Sociala medierMedieinstitutet här i Stockholm. Det inlägget kan ni läsa här.

 

Såhär med lite distans till utbildningen kan jag definitivt säga att den är värd att gå om du vill jobba med media, kommunikation och sociala medier. Mycket av det jag har lärt mig kunde jag ibland tycka var uppenbart men det är det verkligen inte – inte för de som inte är insatta i den här digitala världen.

 

Vad man bör förstå är att det till största del är praktikperioderna som formar din framtid. Att ha en examen på papper är alltid bra och många företag kräver det, oavsett ämne. Med hjälp av tre olika praktikperioder kan du styra din utbildning åt det håll du vill beroende på vad du vill lära dig mer av eller vilken bransch du vill jobba i. För mig var det givet att styra den åt sportvärlden och det märks även på mina praktikplatser: NewsMe (Hockeysverige och FotbollDirekt), TV4-gruppen (C More/C Sports) och Cohn & Wolfe. C&W drömde jag om eftersom jag var och är väldigt intresserad av PR och byråsidan, men tro fan att det blev sport där i alla fall – om än i liten mängd. Energy flows where focus goes :-)

 

IMG_5669-1024x1024

 

En av mina fd klasskamrater var jävligt smart med sina praktikperioder och la praktiken på tre helt olika företag. Hon hade det inte jättekul har hon sagt, men hon lärde sig extremt mycket och har ett CV som är bland de bästa i klassen.

 

: fundera på vad du vill göra i framtiden. I vilken bransch vill du jobba med? Sport? Mode? Hälsa? Vill du jobba på en tidning eller kanske på en byrå? Vill du jobba med flera varumärken eller vill du vara på en start-up? Vad vill du bli bättre på; skriva? Redigera bilder? Rörlig bild? Omvärldsbevakning? Sökmotoroptimering? Vad tror du att du behöver kunna när du går ut? Vad tycker du är kul och vad kan du se dig själv jobba med, och tjäna pengar på, i framtiden? Styr kosan dit svaren finns :-)

 

Och btw! Min vän Louise går första året just nu och hon bloggar betydligt mer om skolan än vad jag gör/gjorde. Hon är även en ambitiös och jävligt skön göteborgska – så är du nyfiken på utbildningen eller vill ha någon att säga hej till när du börjar i skolan, ta ett kik på hennes blogg!

Share:

3 Kommentarer

 1. Stig
  06/04/2015 / 23:26

  Din blogg är suverän och kul att följa. Kikade på Louise som du föreslog men din är mer regelbunden och med bättre och roligare bilder. Matförslagen intressanta. Tittade du på Margonas blogg som jag föreslog?

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   06/06/2015 / 00:14

   Hej Stig! Det beror säkert på vad man gillar och är ute efter, personligen är Louises blogg en av mina favoriter. Jag vet inte vem Margona är, har du förväxlat mig med någon kanske?

 2. 06/08/2015 / 07:34

  Wow Thowe! Tack så mycket! Helt ärligt så är du den enda bloggen jag följer och det säger väl det mesta här tycker jag. =) Fortsätt som du gör, du är fantastisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.