Stolt över mig själv x 2

Varning för en del skrävel. ;) (tidsinställt inlägg)

Jag har börjat lyssna på en podcast som heter “Självklart!” och den är både befriande ärlig men också väldigt lärorik. Jag kommer på mig själv med att må väldigt bra under tiden jag lyssnar på podden men också efteråt, lite som en daglig påminnelse om att välja rätt tankar. Ärligt talat har den gjort under för mig de senaste dagarna. Tips!

En härlig tanke är att om man är stolt över sig själv är det svårt att trycka ner sig själv. Om jag har haft en improduktiv dag på jobbet eller inte varit nöjd med hur jag presterat under ett träningspass är det lätt att jag trycker ner mig själv lite grann. Illa, men en negativ spiral är svår att stoppa. Men! När jag gör något jag känner mig stolt över är jag inte sen med att hylla mig själv till skyarna. Ofta är det när jag gör något nytt för första gången som jag blir sådär härligt stolt över mig själv. Att jag vågade testa något och gjorde mitt bästa. För som de säger i podden jag tipsade om så är det viktigt att skilja på vad jag gjorde och utfallet av det jag gjorde. Så länge jag alltid gör mitt bästa så är jag bra nog – oavsett hur utfallet blir.

Fin låda som kom till redaktionen idag med bud från Go Green – nu är det en basilikalåda i ett par dagar.

Idag åkte jag till lägenheten efter jobbet och den blir verkligen så himla fin! Jag behövde mäta, spika och sätta upp ramar vilket jag inte har gjort ensam förut. Jag ville få till rätt avstånd mellan tre mindre tavlor och en stor, satt och räknade centimeter och hade en sketen linjal till hjälp för hela väggen. Haha! Men det blev bra tillslut och när jag flyttade omkring några grejer och sakta såg hur lägenheten började ta form blev jag så glad och stolt över hur fint jag gör. :))

När jag kom hem testade jag att göra en ny maträtt, en s k poke bowl! Ingen stor grej egentligen, men jag har svårt att smaka på sådant som jag lagar själv för första gången. Såväl salmalaxen som edamebönorna var jobbigt att smaka på… Och även fiskmarinaden jag fick improvisera när jag insåg att vi saknade soja. Smakar även ALDRIG av grytor och liknande, litar blint på att de är goda när jag serverar dem, hahaha! Men idag tog jag ett litet steg i min utveckling och det blev ju hur bra som helst :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.