Stockholms bästa frisör för blondiner

Att hitta rätt frisör i Stockholm kan vara svårt. My oh my vad jag har gått på minor under mina år. Jag har gått till frisörer som säger sig vara duktiga på blondiner men ändå blir de ljusa partierna orangea eller – hemska tanke – gröna. Sedan fem år tillbaka har jag gått till samma tjej och när hon för ett år sedan gick på föräldraledighet tog hennes kollega över. Och de båda kan sina blondiner – på riktigt. 

En bra frisör ska enligt mig:

  • Lyssna på vad jag vill göra och göra därefter. Det är absolut helt okej att påpeka att frisyren blir svårstylad, att blekning sliter eller ifrågasätta om jag har tänkt till två gånger. Men i slutändan betalar jag för en tjänst och om jag vill se ut på ett visst sätt förväntar jag mig att jag gör det när jag går därifrån.
  • Förstå att jag ändrar mig gällande min vilja. Min frisyr går i cykler. Just nu blir jag bara ljusare och ljusare men vid nästa tillfälle eller tillfället därefter kommer jag vilja göra en mer naturlig förändring. Plötsligt är alla de slingor frisören jobbade med i flera månader borta. Och sedan blir jag ljusare igen efter det. Då är det skönt att min frisör förstår att jag har olika viljor varje gång jag kommer och att hon är okej med det.
  • Kunna erbjuda bra tider. Jag är aldrig så tacksam mot min frisör som när hon kan lösa en tid med kort varsel eller ge mig en tid som fungerar i mitt schema. Senast jag var hos Emmelie ångrade jag mig och ville klippa mig ännu kortare. Hon löste en lunchtid på momangen. Idag kunde jag vara hos henne kl. 7 och jag kom bara en timme försent till jobbet. Att jag kunde jobba från salongen så tidigt gjorde att jag snarare var mer effektiv än vanligt. Det är sånt här som gör en frisör till “min frisör”, är ni med på vad jag menar?
  • Kunna färga som en konstnär. Vissa frisörer har det där naturligt. De tar fram färg, penslar, någon platta och sätter igång. Vips så har håret olika naturligt skiftningar, det faller perfekt och det som i själva verket tog tre timmar att fixa ser ut att vara medfött – om man är hårmodell, dvs. Annars går man till en grym frisör som löser det där ändå.
  • Och framförallt: kunna blondera och få ett jämnt, blekt resultat. Jag glömmer aldrig hur jag såg ut efter ett frisörbesök hos en stor salong i Solna. Det var första gången jag var där och jag ville göra ljusa slingor för att bli så “naturligt blond” som möjligt. Det slutade med att jag var orange i hårbotten, lite gyllenblond/-brund i mitten och hade sjögröna toppar. Jag började gråta och färgade håret brunt dagen efter.

Att klippa jämnt tar jag för givet att de kan. ;)

När jag gick från Odenplan imorse runt halv sju öste det ner snöblandat regn. Bar ju varken mössa eller hade ett paraply så jag klev in i salongen som en blöt hund. Tur att det var just håret som skulle fixas. :) Så här såg jag i alla fall ut innan, med färgad bottenfärg, några cm utväxt, 6-7 cm längre hår än sist och smält snö i håret:

Och efteråt såg det ut… SÅ HÄR! Jag fick en minichock (jag vet att ordet säger emot sig självt, en chock kan inte vara minimal men bare with me) och tänkte:

  1. Jävlar vad varm tonen är
  2. Herregud vad KORT det är

Men ju mer jag tittade i spegeln desto mer diggade jag det. Jag ber alltid min frisör att lägga i en svinkall toning vilket resulterar i att jag ser gråhårig ut i några dagar efteråt. Gillar det inte egentligen, men gillar inte varma toner heller.

Trodde jag. Vi kom nämligen överens om att strunta i den kalla toningen och istället använda en ny nyans, CHAMPAGNE! Har nu insett att det är ju så här jag tycker om att se ut! Klart jag gillar det när nyansen heter champagne.

Tjejer, våga klipp kort. Varannan person som ger mig en komplimang för min nya frisyr säger att hon önskar att hon vågade göra samma sak. GÖRE BA! På riktigt!

Och innan jag nästan glömmer. Givetvis är inte det här ett samarbete, utan jag betalar glatt mina tusenlappar för att känna mig fin. MEN alla vet ju hur svårt det är att hitta en bra frisör, särskilt en frisör som kan sina blondiner.

Min frisör heter Emmelie och befinner sig på NOOKVanadisplan. <3 Jag har tidigare gått till Mimi men när hon gick på föräldraledighet passade hon mig vidare till Emmelie. Lika nöjd med båda tjejerna!

Hälsa från mig när ni bokar. PUSS!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *