Stark och hållbar kropp

Jakten mot en stark och hållbar kropp är igång! För några dagar sedan var jag hos Robin (min naprapat) och fick då veta att de smärtor jag har kvar enbart är muskulära (yes!), att övningarna har visat resultat och att det är helt okej att börja springa igen nu. Fick några nya övningar och så ses vi igen om ett par veckor. Då ska jag visa ännu bättre resultat.

Så nu är det dags att köra igång Stark kropp 2.0. Det gick ju så himla bra i somras inför Midnattsloppet men sedan fick jag ont igen. Tur att jag är envis och inte ger mig… Jag har börjat jogga nu, två gånger denna vecka. Värmer upp i cirka tio minuter innan jag kör intervaller. Typ 45-60 sekunder och 9,0-10,5 km/h på bandet. Sedan går jag i 30-50 sekunder på 7,0 km/h. Så gör jag det tills jag har varit på löpbandet i sammanlagt 20 minuter. Det känns som en okej mjukstart. Kör vidare med styrketräning och är noga med att inte glömma bort magmusklerna i slutet av passet.

Är om möjligt ännu mer noga med att stretcha, rulla och använda triggerbollar nu. Eller i mitt fall använder jag mig faktiskt av en hantel på gymmet, åtminstone när det gäller rumpan. Fick rådet att trycka på en punkt mitt på skinkan, både i förebyggande syfte och när det börjar göra ont. Och det hjälper faktiskt. Så fort jag börjar få hugg i höften eller ilningar sätter jag mig på en triggelboll, eller som på gymmet, på en hantel. Det gör så in i helvete-ont, men det är riktigt bra.

Efter träningen kom Jocke in och stretchade bredvid mig. Eller snarare så att jag tvingade honom. Han vill bli rörligare men vill inte stretcha. :)) Ni ser ju här, svart på vitt, att det behövs. ;)

Resten av söndagen har varit riktigt bra. Allt har varit bra. Förutom att det ligger ett rejäl klädberg på sängen och alla plagg förutom typ en t-shirt är mina. Nu skrattar nog min familj och mina vänner… Jag har nämligen varit kass på att ta hand om kläder/saker sedan jag var liten. Ligger grejer överallt. Men jag har alltid tänkt att det inte är så farligt. På riktigt alltså. Så när Jocke och jag började dejta sa jag ju att jag är riktigt ordningssam osv… Vilket jag är i jobbet och när det handlar om typ projekt, resor, planering och liknande. Men runt omkring mig är det ett kaos. Tur att jag snärjde Jocke innan han fick veta sanningen, haha!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *