Spänningshuvudvärk, enhörning i Mälaren, rosédejt och hemmakänsla

I lördags vaknade jag med rejäl spänningshuvudvärk – igen. I fredags kväll kom värken tillbaka och jag blir helt lamslagen, vet inte vad jag ska göra. Mådde så illa. Tog några värktabletter, smörjde in nacken med Voltaren och gick och la mig. Men morgonen efter var den kvar.

Efter någon timme bestämde jag mig för att pallra mig upp och våga gå till gymmet. Jag vet att det är rörelse jag behöver när jag har spänningshuvudvärk, men innan rörelsen ger effekt blir illamåendet nästan ännu värre. Hur som helst så kände jag hur värken och stelheten sakta klingade av och efter någon timme var jag helt okej. Då åkte vi ut till mina föräldrar för att njuta av sommaren.

De var bortresta över natten så vi passade på att åka över för att “vakta katten” = nyttja deras underbara terrass och sjötomt. När det blev för varmt ville vi svalka oss men jag ville inte hoppa i vattnet. Istället tog jag med mig en av badleksakerna och hoppade ner i sjön.

Nackdelen var bara att leksaken hade stått ute i några veckor och samlat döda knott (eller liknande) som låg klistrade på plasten så jag ville inte lägga mig ner först… Problemet var bara att jag började driva mot vassen och gjorde allt jag kunde för att inte hamna där, haha. Nåväl, får bjuda på bilderna nedan OCH bildserien på min Instagram, hahaha.

Grym lördag med pyssel (jag håller på att pyssla lite, resultat kommer senare om jag blir nöjd :)), sol, glassätande och vila. Perfekt. :)

Vi åkte hem vid fyratiden och började städa lägenheten eftersom Jockes familj skulle komma över på söndagen.

Sedan gick vi på dejt. :) Vi tog en varsin cykel till Mälarpaviljongen och satt på deras flytbrygga ett tag. Ett par framför oss var uppenbart på sin första dejt och det var så spännande att försöka tjuvlyssna och tolka deras känslor, hehe. Kände så väl igen sättet man pratar på och hur man inte riktigt slappnar av i sittställningen. Hoppas det gick bra för dem, de skulle vara fina ihop. :))

Det gick flera timmar och så kom vi på att vi borde äta middag så det slutade med pizza från Ciao Ciao och en känsla av att Kungsholmen växer hos mig. :)

Jag tror att jag behövde skapa nya, härliga sommarminnen från den här delen av stan för att på sätt och viss “spela över” alla minnen från min lägenhet på Gärdet förra året.

Visst, jag vill gärna bo närmare stan, men största anledningen till att Kungsholmen inte har känts hemma är helt enkelt för att lägenheten och Gärdet är så starkt associerat med lycka och andra positiva känslor som jag hade då. Nu när jag har levt snart en hel sommar här och skapat nya minnen och associationer med platser här känns det inte lika jobbigt att inte bo i min lägenhet längre och det är en rejäl lättnad, för att vara ärlig.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *