Spänningar i kroppen efter en vecka utan träning

I måndags och igår har jag haft rejäl huvudvärk, snudd på migrän. Värken har jag lokaliserat till runt ögonen och ner i nacken så jag tror att det har med spänning i musklerna att göra. Jag tycker det är så intressant att försöka förstå mig på min kropp. Hur den fungerar. Vad jag reagerar på, hur viss kost påverkar mig, vad som händer om jag gör si eller så…

Igår när jag kom hem var jag illamående av huvudvärken. Typisk migrän-grej. Jocke masserade nacken och axlarna som var stenhårda (!) och avslutade med att smörja hela området med Voltaren. Jag gick och la mig tidigt men vaknade några timmar senare med samma huvudvärk. Det finns få saker som är så jobbigt som att vakna med huvudvärk. Man tror ju att sömn är renande. Jag klev upp, smetade på ännu mer voltaren och drog i mig två voltarenkapslar.

När jag vaknade imorse hade jag rester kvar av huvudvärken men det var inte alls så farligt. Jag smörjde återigen nacken med Voltaren och gjorde mig i ordning för att åka till jobbet.

Överdosering av Voltaren – check. 

En trolig anledning till att jag blev så extremt spänd i hela axelområdet var för att jag inte hade tränat på en vecka. Som ni vet har jag haft problem med ryggen i 5-6 år och det blir bättre när jag rör på mig regelbundet och rullar på foamroller. När jag är sjuk under en längre period och enbart ligger ner för att vila samt återgår till jobbet och är stillasittande större delen av tiden så får min rygg och mina axlar ta stryk.

Hur som helst. Idag har jag varit utan huvudvärk nästan hela dagen och jäklar vad härligt det är. När jag får migrän är jag i princip hela borta och när den går över känns det som att jag har fått mitt liv tillbaka.

Och har faktiskt bestämt mig för att testa yoga… :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.