Söndag 22 januari; stand up-paddle & dödsångest på riktigt

Imorse tänkte vi träna men vi kom hem så sent i natt så vi beslutade oss för att sova ut istället. Skönt!

4

Strax innan lunch gick vi ner till stranden och la oss. Det har blivit mer strandhäng än poolhäng, där är nämligen i princip alla barn medan på den privata stranden kan vi vara ifred.

På eftermiddagen brukar ett gäng apor smyga sig ut från regnskogen ner på stranden men de senaste dagarna har det varit lugnt på den fronten. De är verkligen klåfingriga, smyger sig upp på folk och rotar i handväskor.

1 3

En liten bränna börjar smyga sig på… Jocke är svinbrun medan jag kämpar på några nyanser bakom, haha! Lunchen här nere är rätt speciell; oftast köper vi någon form av macka med kyckling på. Kostar typ 100 kronor/st vilket är SJUKT dyrt för att vara Malaysia (och även typ Sverige???)… Men bor man på en resort osv…

7
Framåt sen eftermiddag började det mulna på så vi bestämde oss för att testa stand up-paddle. Det påminde mig om surfet i Bali, lite sugen på att testa igen… Snart började det blåsa ganska rejält och vi båda tyckte det gick hur bra som helst att paddla ut från stranden men när jag skulle vända efter Jocke, inåt igen, stod jag kvar och paddlade och paddlade och paddlade utan att komma någon vart.

Var lite läskigt där ett tag, tycker naturens krafter kan skrämma en rejält och vatten har jag definitivt respekt för, men jag påminde mig själv om att slappna av, ta djupa andetag och sedan hitta en strategi för att komma tillbaka in till stranden. Ändå simmat så pass många år att jag har lärt mig ett och annat ang. vattenregler :))

Såg att Joakim var en bit åt vänster så jag paddlade åt sidan istället för att försöka paddla mot vinden (misstag hos den som är lätt panikslagen, tröttar bara ut dig och leder dig ingen vart). Efter några meter gick det bättre och därefter kunde vi nå en lugnare platå av havet. Vinden avstannade och sedan ägnade vi resten av hyrtimman till att plaska vatten på varandra och försöka välta den andras bräda :)) (Jag vann, btw!)
5 8

När vi var klara ville vi såklart ha ett minne och foto. När Jocke hade fotat mig hoppade jag i havet för att fota honom. Där stod jag i några minuter innan jag kände en direkt och intensiv sveda och bränna i högra knävecket och började skrika och hoppa. Sprang upp mot stranden och personalen och sa att jag blivit bränd. De sprayade vinäger (vilket ska vara det enda som hjälper giftet från att sprida sig, “vetenskapligt bevisat”) och vi gick efteråt tillbaka till solstolarna.

Det var här det blev rejält läskigt, det slutade inte att bränna (det ska gå över efter några minuter) och det intensiva stickningarna i knät fortsatte till resten av kroppen. Vi åkte “hem” och jag tog en dusch men det gick inte över. Det gjorde ont på riktigt.

Medan Jocke gjorde sig i ordning låg jag i sängen och googlade vad man kunde göra om man hade blivit bränd av en box jellyfish och allt jag fick upp var hur farligt det är. I det här läget hade jag fått ont i överkroppen, det stack som små nålstick överallt, musklerna blev stela och jag “fantiserade” ihop att jag när som helst skulle få andnöd och dö, precis som de jag läste om i Aftonbladet och i forum på nätet. Alltså jag har aldrig fått dödsångest men där och då var jag förstörd. Började gråta och slogs av panik och Jocke måste ha sett hur illa det (jag) var för han sa direkt att vi skulle åka till receptionen och se vad vi skulle göra. De sa att hotellets läkare skulle komma vid nio så vi gick och åt middag för att tänka på annat. Kunde ändå inte alls koncentrera mig på maten utan kände bara hur ont jag hade, främst över revbenen, nacken och i magen.

10 11 9En snabb middag innan vi åkte till läkaren.

Vid nio var vi hos läkaren som f ö hade en hel vägg full av tabletter, krämer och andra läkemedel. Kändes tryggt att ha det på hotellet :)) Han skrattade lite, kunde inte engelska så bra men tog mig på allvar och smörjde in knävecket med någon kräm och gav mig tre olika tabletter som jag ska ta två gånger om dagen i tre dagar. Mot smärta, allergi och giftet. Därefter kunde jag slappna av, jag skulle inte dö av en brännskada :))

Resten av kvällen och natten hade jag rejält ont i kroppen, det stack överallt och jag kunde aldrig riktigt somna in. Men det kommer i nästa inlägg… Puss o kram!

15

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.