Sömnlista

Hittade den här sömnlistan hos Elle-bloggaren Elsa och tänkte att jag svarar på den jag med… :-)

sömnlista-blogg

När brukar du gå och lägga dig?
☾ Runt 22.30. Gör mig oftast i ordning runt 22 och ligger väl i sängen 30-45 minuter efteråt beroende på om Eddie ber mig ta hand om tvätten som jag alltid väntar så länge jag kan med, haha…

När vaknar du?
☾ Vardag: 05:55 om jag ska träna, 07:15 om jag inte ska träna. Oftast ställer jag larm runt 9 på helgerna för att inte sova för länge, då kan vi ändå snooza och njuta av att faktiskt sova längre.

Är du morgonpigg?
☾ Jag har märkt att jag är väldigt föränderlig! Tror inte jag är varken eller utan att det beror på andra omständigheter. Men jag är nog mer morgonpigg än många andra, kanske främst för att jag planerar min sömn utefter vilken tid jag ska gå upp. Inte svårare än så. Ligger inte och kollar serier till kl 01 om jag ska gå upp fem timmar senare, t ex.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Tar tillbaka filten från soffan (som Eddie har flyttat på) och hänger tillbaka den på gardinstången för att det ska bli ännu mörkare i rummet. Dubbelkollar att min alarmklocka är på, att mobilen laddas och att jag har några öronproppar på bordet att tillgå eftersom de alltid ramlar ut när jag sover (och sömndrucket letar efter en ny).

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ En “hängare” där två turbaner, en basker, mina glasögon och lite smycken hänger. Min NC-termometer. En mobilladdare. En skål med öronproppar, läppsyl, tofsar etc. Hudkräm. En bok om aktier som jag fick av Zey. Ett glas med vatten och en LV-påse med böcker i.

sömnlista2.

Hur är din säng bäddad?
☾ Alltid helvitt. Vi äger inga sängkläder med färg. Ett stort, gemensamt duntäcke och två Scandic Hotell-kuddar som jag sover med (eller, jag sover såklart bara med en…) och tre mindre kuddar som är Eddies.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
☾ Att somna till musik skulle vara en mardröm, haha. Klarar inte av ljud om jag ska försöka sova. Så: ingen!

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Sitt inte framför dator eller tv en halvtimme innan du ska sova – och fiffla inte med mobilen när du ligger i sängen! Förutom fejkljuset som gör dig vaken matar du hjärnan med massor av intryck som kommer ligga kvar när det är dags att försöka koppla av.

Hur sover du egentligen?
☾ Somnar i stort sett alltid på höger sida, med höger arm under kudden och den vänstra under kinden. Kan hända att jag somnar till liggandes på rygg men flyttar mig alltid till ordinarie sömnposition.

Vad har du på dig när du sover?
☾ Jag är så frusen av mig så nu under den kalla vintern sover jag i en mjuk, rätt tajt (men inte oskönt tajt) bomullsklänning med långa armar. Typ som ett nattlinne, fast figursydd. Annars sover jag nog oftast i trosor eller i ett vackert nattlinne – men det går liksom inte att vara fin när det är svinkallt, haha.

bed1

Hur är din sovfrisyr?
☾ Utsläppt. Sov alltid med fläta tidigare men den har börjat göra ont. :-(

Vad har du för säng?
☾ En 180 cm bred säng med ram i guld och vitt. Sjukt gammal är den. Antar att min rygg kommer fortsätta att vara kass tills vi köper en ny.

Vad gör du mitt i natten?
☾ Sover, allt som oftast. Vaknar till om Eddie går på toaletten och då ligger jag och funderar på om jag också måste gå. Så gör jag ju det, eftersom jag inte kommer kunna somna om annars.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Jag vill ha ett sovrum utan teknik och helst med väldigt lugn energi – alltså inte med en massa prylar. Så ser det inte riktigt ut idag, men till stor del. Har man en tvåa är det svårt att ha ett rum UTAN prylar i, hehe. Inga starka dofter men gärna med ett öppet fönster. Älskar att vakna och andas frisk, klar luft!

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ Har nog inte sovit på så jättekonstiga ställen. Minns att jag sov på en bekants köksgolv med någons jeansjacka över mig för rätt många år sedan. Har sovit på en balkong (hade typ fem duntäcken och två sovsäckar, men sjukt mysigt var det!) och i ett s k vilorum på TV4. Det är väl det jag minns, haha!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *