Snubbiga gubbar som kallar en för horunge

Jag har haft lite problem med bittra gubbar den senaste veckan. (<- En mening jag… inte ens borde skriva i min blogg? För att det är så tragiskt att gamla, främmande och bittra gubbar ska ens ha med mig att göra.)

Jag skrev aldrig om den här händelsen i bloggen men i fredags hade jag ett planerat besök på Danderyds sjukhus och efter att ha jobbat drygt en timme på kontoret gick jag med bestämda steg mot tunnelbanan för att ta röda linjen mot Mörby. Innan jag lämnar Nybrogatan för att kliva in i entrén ser jag hur en man (cirka 60 år) stirrar på mig vilket jag finner oerhört obehagligt, men tvingar mig själv att titta honom i ögonen och blänga tillbaka medan jag rundar honom. (Jag tänker inte förminska min egen uppenbarelse bara för att han har något maktbehov.) Han mumlar något, men jag hör inte vad. Vi båda går nerför den breda trappan mot sushistället och jag går lite snabbare, dels för att jag hatar att gå långsamt men också för att jag ärligt talat alltid gör det när jag får ögonkontakt med en man jag känner mig osäker på.

Då, när jag är cirka två meter framför honom, ropar han åt mig “Spring inte, ungjävel!” (jag springer alltså inte ens), mumlar lite till och sedan “Hoppas du ramlar, horunge”. Jag blir ärligt talat helt chockad men går snabbare mot spärrarna samtidigt som jag hör hur han fortsätter att säga saker, vad han säger hör jag dock inte. Kanske lika bra. Jag tog rygg på en tjej som kom springandes från andra hållet och hann med en tunnelbana som stod inne.

Så, det var ju en upplevelse…

Idag står jag på trottoaren medan Sofia tar några bilder på min outfit. Hon stannar upp för att det kommer en man bakom mig och när han går förbi vänder han sig om och säger förbannat till mig “Randigt och svartvitt går INTE ihop”. Varpå jag svarar typ “Va, det gör det ju visst det!” och han vänder sig om igen och ropar “NEJ, DET GÖR DET INTE!!”, hahaha. Jag orkar inte ens. Kände han verkligen ett sånt stort behov av att berätta för mig att han, en 60-taggare med cirka noll klädsmak, tyckte att min outfit inte matchade? Jaha, liksom? Nähä. Trist. Det är nästan så jag fnittrar lite när jag skriver detta, men ärligt talat – vad fan är problemet hos 60-taggare med penis? Har ni inget liv eller?

Tjej som matchar mönster och ÄLSKAR det:

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.