Smaka på Stockholm

Igår, söndag, bestämde vi oss för att åka till Kungsträdgården och Smaka på Stockholm. Relativt gråmulet väder som ändå bjöd på behaglig temperatur gjorde att det inte var fullt av människor på varenda kvadratmeter, även om eventet såklart lockar många gäster oavsett.

Jag tycker det är så härligt att just alla samlas här. Stockholmare, turister, barn, äldre, ungdomar. Lite som i fredags, fast i en annan form såklart. Vi testade en hamburgare, drack rosé och gick sedan till Taittingers tält och drack champagne för 180 kronor glaset (rån) (Jocke drack öl) (nog med parenteser nu).

 

*

Just nu sitter jag i köket och halsar en Nocco för att orka springa ner till gymmet där jag ska ta tag i veckans första löppass. Precis innan alarmet gick igång drömde jag att Jocke skulle fria. Men det sjuka var att jag hade typ gett honom det i present?

Vi var på en sämre version av Smaka på Stockholm och jag träffade flera NHL-stjärnor som jag pratade hockey med. Henrik Lundqvist var en av dem och jag tyckte det skulle vara en SÅ bra idé om jag och Jocke förlovade oss framför honom och Joel iförda Rangers-tröjor?! (Alltså, jag vet, det här är en riktigt dålig idé på så många sätt…)

Så i present till Jocke frågar jag om han vill gifta sig med mig och eftersom vi ändå är på samma plats som dem så vore det kul med en sådan bild (åh herremingud) och sedan ställer jag plumpt frågan “Du, eh, har du någon ring?”. Och han ba trollar fram en hur fickan som om han ständigt gick runt med den.

Han frågar mig “Om jag inte hade haft en ring, vad skulle du göra då?” och jag svarar något i stil med “Jag hade köpt en tunn i silver åt dig”. Jag hade alltså inte ens förberett något själv. Charmig tjej! Så innan han frågar får jag en silverring med en stor glasbula på (inte alls särskilt fin). När han sedan går ner på knä är det massor av människor runt om kring, bland annat kommer min lillebror ut ur en butik och sätter sig bredvid och tittar på. Jag vet att han har en till ring som han ska ge mig men jag tittar bara på den silvriga ringen. Så tar han ett djupt andetag och så ringer alarmet. He. He. He?

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *