Sky Cab, världens läskigaste bro & flera hundra meter upp i luften

I torsdags åkte vi ju som sagt till Oriental Village och mötte upp Daniel och Nathalie. Vi var där runt 9:15 och de öppnade vid 9. Det var knappt några människor där så vi kunde gå igenom hela kösystemet, skönt! Vi fick en egen lift att åka upp i och först var vi alla hänförda av utsikten och träden som blev mindre och mindre ju högre upp vi kom.

sky-3 sky-2 sky-4

Men snart började vinden fatta tag i liften och vi rörde oss mer och mer – dock aldrig stora rörelser eller något som skulle vara en fara, men att vara hundra meter upp i luften och enbart hänga i en lina är ingenting som gör en kaxig… Framåt sista delen blev det ännu brantare vilket gjorde att avståndet mellan oss och träden blev rejält. Se bilden ovan, bergsryggen är rak medan linbanan går i samma vinkel som innan!

Där och då började jag ångra mig på riktigt och var rejält rädd. Alltså, jag har varit rädd för höjder tidigare men det här var fan en nivå för sig. Jag vågade inte titta så jag satt och höll i Jocke medan jag hade ansiktet mot hans axel. Ska dock säga att samtliga av oss fyra tyckte det var rejält otäckt, men kanske var jag den fegaste av oss hehe :)

sky-7 sky-8 sky-6 sky-9 sky-10 sky-12 sky-16 sky-18

Vid första etappen blåste det rejält. Vi klev ut och tittade på utsikten, alldeles hänförda återigen. Det känns häftigt och nästan onaturligt, ska vi verkligen, som människor, vara i samma höjd som molnen?

sky-20 sky-23 sky-31 sky-32 sky-33 sky-35 sky-36

Därefter åkte vi hela vägen upp och den här biten är högst av de båda, men var inte alls lika läskig. Kanske för att den var så pass kort och inte hade en “höjning” som den första?

När vi kom allra högst upp ville vi såklart även gå SkyBridge, en bro cirka 660 meter ovanför havet som enligt Tripadvisor är utsedd till världens läskigaste bro.

Men först var man tvungen att gå ett par hundra trappsteg neråt… För att sedan ta lika många trappsteg uppåt. Bra benpass!

sku-39 sky-22 sky-46

sky-37 sky-41 sky-39 sky-38 sky-34 sky-30 sky-29 sky-28 sky-27 sky-24

För den som är nyfiken så kostade SkyCab 110 kr/person och SkyBridge 10 kr/person om jag minns rätt. Det fanns flera olika paket som fungerade för barn, t ex om man även ville in i en 3D-grotta i Oriental Village eller om man hellre ville ha en linbaneride med glasbotten hehe… 

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *