Skönhetsfavoriter i februari

Det senaste halvåret har jag verkligen fått upp ögonen för hudvård och smink överlag. Min morgon- och kvällsrutin har ändrats helt och hållet – tidigare använde jag bara vatten och Lactacyd. Inte så konstigt att min hy reagerade på minsta lilla! Gick igenom mina bilder och insåg att jag inte har publicerat mina skönhetsfavoriter än. Några nya har tillkommit, men de får vara med i nästa inlägg.

Mina skönhetsfavoriter just nu

1. Fuktmask (sheet masks)

Älskar dessa fuktiga masker som fullkomligt bombarderar huden med fukt. Använder typ en i veckan när jag ändå bara sitter i soffan framför en serie eller liknande. Beroende på vilket mask man köper skiljer sig priset åt och i vissa fall kan en engångskur bli ganska dyr. Köpte på mig ett lager när vi var i Palma men både Kakan, Gustav Broström och Skinstories (och så många fler, googla!) har köpt/köper på sig ett stort lager via Ebay vilket såklart minskar styckpriset.

2. Rejuvenating Serum och Swiss Roller från Swiss Clinic

Ett anti-age serum som känns riktigt lyxigt när man applicerar det efter att ha rollat med rollern över huden i ett par minuter. Jag är ju ingen hudexpert, men det känns som att huden får mer lyster och blir lite fastare efter den här rull-proceduren. Gör detta ungefär en gång i veckan och brukar bara använda serumet på kvällen.

3. Fuktserum

Ja, jag är besatt av fukt. Här är de tre serum jag varierar mellan. Från vänster: Figs & Rouge Avancé+ Invisible Pores Night Detox Serum, Keep it Calm från Solution by Victus och Rejuvenating Serum från Swiss Clinic. Avancé+ är ju ett nattserum men jag använder det ibland på morgonen med. Det går in snabbt och lätt i huden och jag upplever att det blir en bra grund för sminket. Ska ge huden lyster och minimera porer. Keep it Calm har jag använt ett tag nu och jag älskar det. Serumet passar bra för känslig hy och har en lugnande effekt, precis vad min hy behöver. Har denna på morgonen oftast. Och så serumet från Swiss Clinic som jag skrev om ovan.

4. På morgonen: Still Young och Keep it Calm

Jag nämnde ju att jag tidigare bara hade Lactacyd som rengöring. Och som fuktkräm tog jag oftast något som fanns hemma… Ingen kontinuerlig rutin, inga krämer som var anpassade efter min hy. Ingenting. Men så kom dessa in i mitt liv! Och de har verkligen hjälpt min stackars hy att bli bra igen. Jag använder som jag skrev ovan Keep it Calm på morgonen och därefter Still Young som fuktkräm, båda från Solution by Viscus.

5. Övriga favoriter

Jag har börjat använda hårmousse igen! Är det någon som gör det nu för tiden eller är jag den enda? Det här är från Newsha och heter Volume Lift Foam. Har i fuktigt hår, fönar, får volym. Bra så.

Jordnötsolja från Apoteket är min räddare under torra vinterdagar. Dessutom en riktig budgetfavorit. Brukar blanda i några droppar i min handkräm eller i min kroppslotion efter duschen. Den är GRYM för torr hud och jag upplever att den tränger in snabbare än t ex mandelolja.

Minderalpuder från Sheer Cover är en ny favorit som knappt täcker – men lyckas ändå ge ett så jämnt resultat. Förstår inte hur det går till. Växlar mellan denna och två andra foundations.

Sist men absolut inte minst: Foolproof Brow Powder från Benefit. Felicia, som är Browspecialist på Benefit, hjälpte mig att förstå hur jag kunde leka och forma mina ögonbryn och jag vet inte vad jag hade gjort utan hennes hjälp. Har ju haft komplex för mina ögonbryn i flera år. Den här hittade jag på egen hand och den är så jädrans bra. Fyller ut där jag inte har hår och gör det naturligt och riktigt snyggt.

Fler inlägg om skönhetsfavoriter? Klicka nedan!

💋  4 skönhetsfavoriter just nu

💄 Mina skönhetsfavoriter – i Spanien

💅🏻  Skönhetsfavorit #5:  Transderma Optimal Booster Serum/

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.