Ska man ta sig en tur till grannarna i väst i sommar?

Jocke och jag har börjat titta på olika semesteralternativ i sommar och något som lockar är en tur till Norge. Det är alla sport- och friluftskvinnor jag följer på Instagram som har influerat mina tankar.

Jocke nästan skrattade åt mig första gången jag nämnde att jag skulle vilja vandra på min semester. Jag förstår honom, jag blev lite förvånad själv när jag kände ett sug efter berg, skog och öppna vyer. Men – jag vill göra det under en kort tid. Två veckor med lera runt kängorna, mat i pulverform och sömnlösa nätter i tält? Nej, jag vill göra det på mina villkor. Och under en begränsad och mycket kort tidsperiod. Faktum kvarstår dock att jag vill uppleva naturen och göra något annat än det jag gjort tidigare.

Kanske är Norge rätt land att göra det i? Jag har gjort lite eftersökningar och det verkar finnas hur många vackra platser som helst i vårt grannland i väst. Nedan har jag samlat tre. Har du vandrat i Norge?

3 platser jag vill besöka i Norge:

1. Trolltunga, Odda

Trolltunga ser helt magiskt ut. Magnifik natur som inte går att ta in om man inte är på plats… Från Oslo tar det cirka fem timmar att köra till Odda där man sedan får köra ut till Skjeggedal. Tar typ 20 minuter. Sedan får man vandra från Skjeggedal till Trolltunga vilket är 11 kilometer. Det verkar vara ett gediget resmål för turister och vad jag har läst mig till kan det vara riktigt långa köer eftersom det vandrar massvis med människor där varje dag. Med andra ord: starta tidigt på morgonen.

2. Gaustatoppen

“Rjukan sitter i skuggan av vad som anses vara Norges vackraste topp Gausta (1 883 meter över havet) och är både en pittoresk introduktion till det norska höglandet och södra Norges aktivitetscenter par excellence.” Lonely planet

Rjukan omges av underbara fjäll och natursköna sjöar som erbjuder goda möjligheter till vandring och utomhusaktiviteter som cykling, skidåkning, fiske och ridning.” källa.

Hur härligt låter inte detta? Jag gillar speciellt att man kan ta Gaustatoppen på en dag. Ni vet, tidseffektivt och sånt som jag gillar.

3. Preikestolen

Ärligt talat… Allt som är “jag får ont i magen bara av att se på bilden”-högt blir jag intresserad av. Lika delar illamående som intresse, men ändå. Det är nästan så jag får konstiga tankar, tänk om jag skulle vingla till höger och falla ner? (Vingla 50 meter? Really?)

Share:

2 Kommentarer

 1. Frida
  01/13/2018 / 16:36

  Ska till Karlstad över några vardagar, har du tips på guldkorn till restauranger man inte får missa? :)

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   01/13/2018 / 18:26

   Vad mysigt! :) Jag är där för sällan för att kunna stå för några tips, tyvärr. Jag och mamma åt middag för ett tag sedan på Br. Olssons Elektriska, det var riktigt bra – men som sagt, kan dessvärre inte lova att de är bra även idag. Om du kan borde du besöka Löfbergs Arena och se en match däremot. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.