Sista tennislektionen, synbortfall och spänningshuvudvärk

När jag och Jocke spelade tennis i Malaysia i januari

Denna tisdag går inte till mannaminne som dagen då jag levererade mitt A-game, det är en sak som är säker. Imorse vaknade jag med huvudvärk men tänkte att några minuter på foamrollern och en timmes tennisspel skulle göra susen. Ofta är det just blodcirkulationen som behöver komma ihåg och muskler som behöver mjukas upp för att spänningshuvudvärken ska släppa. Och gör den inte det brukar det övergå i migrän.

Hur som helst, tennislektionen gick jättebra och även om jag såklart inte hade 100 procent felfria slag var det första gången som jag kände hur jag faktiskt skulle slå. Jag går typ bak ett halvt steg strax innan bollen kommer och sedan lutar jag mig bakåt medan jag roterar kroppen. På så sätt får jag det här önskvärda avståndet mellan boll och kropp och kan ta i på ett annat sätt. Det tog bara samtliga tennislektioner för att jag skulle få till det, men hellre nu än aldrig. ;)

De sista 15-20 minuterna började jag se sämre så när lektionen var över duschade jag snabbt och pep sedan hem för att lägga mig i sängen och försöka sova bort det värsta. Jag ställde ett alarm till kl. 10 för att då utvärdera värken och eventuellt kunna gå till jobbet ändå. Ibland behövs det några värktabletter och vila innan det går att fastställa om det är spänningshuvudvärk eller migrän.

Jag hade legat i sängen och försökt sova i någon timme när det plötsligt vrids om i låset och våra städare kommer in. Jag visste naturligtvis att de skulle komma idag, men vanligtvis kommer de vid 11 – därav mitt alarm för kl. 10. Men det var bara att klä på sig snabbt och fatta ett beslut – antingen testar jag att gå till jobbet redan nu eller så åker jag hem till mina föräldrar och kraschlandar i deras soffa. Jag valde det förstnämnda. Det är tur att mitt jobb inte går ut på att vara snygg när till och med min chef påpekar att mina ögon hänger och att det går att se på mig hur mör jag var.

Jag kunde jobba på som vanligt under dagen men som alltid när jag får liknande huvudvärk är jag helt slut i skallen kort därefter. Angela och jag bestämde oss för att avboka eventet och ses en annan dag. Istället sitter jag i mjukiskläder i en tom lägenhet och ser på tv utan ljud. Det är rätt skönt det med, åtminstone idag.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.