En natt på nya hotellet Downtown Camper

För ett par veckor sedan fick jag frågan om jag ville ta med mig min kille och bo på ett nytt hotell innan de öppnade för allmänheten. Eh. JA? One of the many perks av livet som journalist. Ska vi kika på hur det var? Låt oss!

Först vill jag bara göra det klart för er att det här inte är ett sponsrat inlägg. Jag fick frågan i egenskap av journalist och de förväntar sig ingenting i motprestation. Det är så PR funkar. Men eftersom jag bloggar om mitt liv och jag vet att många av er tycker det är kul att läsa om just pressevent och liknande så delar jag självklart med mig av den anledningen. Bara så vi har det klart för oss. :)

Prick klockan fyra var vi på plats på Brunkebergstorg 9 där Scandics nya koncepthotell Downtown Camper ligger. Efter att jag en gång kom 20 minuter sent till ett pressevent och ramlade in mitt under en presentation (jag trodde att den “akademiska kvarten” för mediabranschen gällde, men i det här fallet gällde klockslaget som stod) kommer jag alltid på angiven tid. Oftast, när det gäller pressevent, står det en tid men det är fullt OK att komma typ 15-30 min senare. Jag vågar dock inte chansa så jag står och väntar lite halvt bortkommen tills de creddiga som fattar de oskrivna reglerna dyker upp. Hehe.

Vi checkade in och fick tillgång till vårt fina rum som låg på andra våningen. Vi fick med oss kvällens program och även en utmaning som vi skulle göra för att “sätta personalen på prov”. Vi skulle be om en extra kudde. Så inga komplexa eller elaka saker. :)

Sedan väntade en personlig rundtur på hotellet och därefter en välkomstdrink.

Fortsatte med en drink i sofforna. Bad bartendern att göra en signaturcocktail till mig eller en drink som han gillar att göra. Är rätt kul att be om det istället för att ta en klassisk favorit. Den här hade han döpt till Kungsgatan och bestod av bland annat Absolut vodka, svensk äppelmust och mynta.

Efter ett litet tag var det dags att åka upp på taket! Givetvis var säkerheten högsta prioritet.

Downtown Camper är nämligen gamla Sergel Plaza och när Scandic tog över byggnaden valde de att bygga på två våningar som ska bli sviter, ett gym, en yogastudio och en utomhuspool med bar. Den delen öppnar dock först i december så det är inte så konstigt att det ser ut som det gör.

Kolla utsikten! Kommer bli magiskt att springa på ett löpband, köra marklyft eller bara ligga i en uppvärm mosaikbädd här…

Jag var superpepp, haha! Jag har alltid velat dra på mig en skyddshjälm och gå runt i en våning som håller på att byggas, oklart varför. Men tyckte det var häftigt i alla fall. Regnet som hade piskat oss hela dagen hade försvunnit som av ett trollslag och istället fick vi en jättefin kväll.

Sedan sprang vi till NK för att handla lite snacks på deras Ica (jag var hungrig) men det hann vi inte äta eftersom det visade sig att det var dags för middag. Jag bytte om till en skrynklig blus och såg ut såhär:

En del av hotellets koncept är att man ska mötas och socialisera under avslappnade former så därför fick vi också mat vi skulle dela med främlingar som satt vid vårt bord. Som tur var fick vi ett härligt och socialt par, cirka 15 år äldre än oss, som vi snackade om allt från sport, politik, barnuppfostran, äktenskap och Stockholms krogliv med.

Trerätters stod på menyn. Först ut: surdegsbröd med rökt smör. Oj, så gott det var.

Därefter en variant av langos. Har ju aldrig ätit det, men det var så gott! Svårt att misslyckas med löjrom iofs. Öl om man gillade det eller cava om man föredrog bubbel.

Till varmrätt delade vi på anka och en variant av fisk- & skaldjurspaella. Till det ett underbart vitt naturvin och ett rött vin som jag dessvärre inte hörde beskrivningen av…

Till efterrätten delade vi på fattiga riddare med färska bär och rökt grädde.

Vi satt kvar och pratade med vårt bordspar medan resten av sällskapen sakta började dra sig bortåt, kanske till spelrummet där man kunde gunga (!) och spela schack. Vi avslutade kvällen med en varsin drink i sofforna.

Efter sex-sju timmars sömn klev vi upp för att göra oss i ordning för frukosten. Alltså den frukostbuffén… Jag undrar om det kommer vara möjligt att bara komma dit och äta frukosten? Vissa hotell erbjuder ju det. Det enda jag var missnöjd med var cappuccinon som jag inte tyckte var hundra procent. Men titta bara på bilderna! Det var SÅ mycket mat och olika alternativ. Heja Downtown Camper, säger jag bara!

Sedan checkade vi ut, mätta och belåtna. Tack snälla Scandic för den här vistelsen! :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.