San Francisco dag 3: än mer droger, baseballmatch och mexikanskt

Så igår begav vi oss till Golden Gate Bridge som ni redan har sett bilder ifrån. När vi kom hem satte vi oss ett tag och bara tog det lugnt innan vi gjorde oss i ordning och gick ner på stan. Lorenza hängde med vänner och Lorena var iväg med pappa & Jannie så det var bara Carmen och jag igår.

 

Vi visste att Giants spelade match kl 13 så efter att vi hade gjort några ärenden på stan sökte vi upp en sportbar och satte oss för att se vad som förhoppningsvis skulle bli sista delen av matchen. Det var så jäkla skoj att sitta på en helyllebar och dricka alkohol, äta nachos och se sport. Världsklass. Giants vann den här matchen så nu står det 2-1 till Giants av sju semifinaler. Jag lyckades filma i baren när Giants tog sista poängen också, haha – klippet kan ni hitta på min Instagram eller Facebook!

 

IMG_8213 IMG_8214 IMG_8218

 

 

Eftersom vi är på västra sidan av USA ligger vi lite efter t.ex. New York så kl. 16 började Rangers-Islanders matchen (lilla tvn) och Sharks-Capitals (stora skärmen), tror ni jag njöt eller?!IMG_8220 IMG_8222

 

 

Inne på tjejtoan… :) fräscht osv. IMG_8225

 

 

Vi var tvungna att ta en bild för att vi är så himla olika hon & jag, ändå bästa vänner :’DDIMG_8227

 

 

Efter matchen gick vi lite smålulliga och väldigt fnittriga och shoppade. Mötte snart upp Lorena, pappa & Jannie som också hade några ärenden att göra.
IMG_8229 IMG_8231 IMG_8233 IMG_8239

 

 

När Carmen och jag var klara satte vi oss på ned där det fanns wifi (finns hotspots typ överallt) och åt några peanut-mm’s. Bakom oss stod en halvskum kille och fotade en stenstaty i typ 5 minuter……IMG_8242

 

… och snart gick han och ställde sig framför oss och fotade oss. Alltså, vad tror han, att vi inte ser? Vi orkade inte bry oss så istället för att ifrågasätta gjorde vi grimaser, gjorde tummen upp, vinkade osv haha. Han hade ljudet på så vi hörde ju varje knäpp också. 
IMG_8252

 

 

Efter ca tre minuter ställde han sig på gatan och började fota något annat. Konstigt rent ut sagt.
IMG_8256 IMG_8259

 

 

Sista stoppet på Forever 21. Idag shoppade jag betydligt mindre, bara en present och två t-shirts. IMG_8260

IMG_8264

 

Sedan var det kaos med att få vår Uber men det gick bra. För att komma hem till Bob måste vi gå igenom ett district som alla locals varnar oss för. Carmen och jag gick den vägen mitt på ljusa dagen när vi skulle till shoppingdistriktet, och jag förstår att de varnar för det när det är mörkt.

 

San Francisco är väldigt vackert på många platser men det är också extremt hög hemlöshet, droger som florerar överallt och människor kidnappas och misshandlas dagligen. Det luktar stark maja överallt (alltså fyfan vad jag avskyr den lukten) och just i det här distriktet, mitt på ljusa dagen, var mer än varannan människa påtänd och gjorde oss illa till mods. Det är hemskt att se. Poliser står lite här och var men de gör inget mer än ingriper vid typ misshandel, de som tar sprutor “får” göra det så länge de inte är elaka mot andra. Jag skulle inte påstå att vi kände oss rädda under ljusa dagen men det är obekvämt att möta människor som pratar med sig själva, går emot oss och vinglar samtidigt som de har en spliff och/eller en flaska alkohol.

 

 

 

 

Middag blev mexikanskt och nu kan vi verkligen säga att dieten är officiellt över, haha.

 

IMG_8267

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.