Saftigt, veganskt bananbröd

Efter jobbet gick jag förbi Lagerhaus och köpte en brödform och sedan till Ica för att köpa ingredienser till bananbröd. Hade tänkt träna men känner mig inte hundra, hoppas jag inte åker på någon förkylning så här nära min födelsedag.

Idag gjorde jag bananbröd! Så himla gott blev det. Om man har någon intolerans så kan det vara bra att veta att brödet är både laktos- och glutenfritt. Och inte nog med det, det är även veganskt. Med andra ord: det här är brödet alla i Stockholm kan njuta av! Hehe.

Till middag blev det te och macka framför tv:n. Dricker sällan te men till en sån här middag är det så gott och särskilt nu när jag inte mår riktigt hundra. Så himla mysig middag och jag fick lite höstkänslor med.

🍌Saftigt bananbröd🍌

Detta behöver du:

6 dl havregryn mixat till ett mjöl

2 stora bananer

2 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

2 msk smält kokosolja

0,5 dl mandelmjölk (jag tog iKaffe)

1 tsk salt

Ev. 2 msk agavesirap för sötare bröd

1 dl hackade valnötter (plus till topping)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer.

3. Mosa bananerna.

4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

5. Blanda sedan samtliga ingredienser.

6. Smöra brödformen och fördela smeten i formen. Toppa med lite hackade valnötter.

7. Sätt in brödet på den nedersta delen av ugnen i 30-40 minuter.

8. Låt svalna, toppa eventuellt med lite kokos som jag gjort här (mest för det visuella) och servera!

Jag serverade med ost, skinka, gurkskivor, jordnötssmör, bregott och kokta ägg.

Bilder och recept: greenlovestories

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.