Så slutar SHL 2017/2018

Så var det dags för hockeypremiär och i sedvanlig ordning är det även hög tid att tippa hur ligan slutar och vilket lag som lyfter Le Mat-pokalen senare i vår.

Från förra säsongens guldfirande i Kinnarps dit jag, Jocke och Kajsa åkte över dagen.

I år är det första gången jag inte tippar Färjestad som vinnare. För cirka tio år sedan var det en tippning som hade kunnat slå in (och även gjorde det ett par gånger!) men de senaste åren har det varit enkom av hjärta och vilja. Fan, är man uppväxt med att ens hjärtas lag vinner guld vartannat år blundar man för sanningar som “Det är dags att göra ett generationsskifte i såväl trupp som organisation” och vad det innebär.

För så är det, att vara Färjestadare. Vi är bortskämda och i Karlstad är det guld som gäller, oavsett vad. Man budgeterar för framgång och kvartsfinalen? Pffft, den tar laget hand om i sömnen. Kvarts- och semifinalerna är bara en transportsträcka till vad som verkligen gäller: Fyra raka i finalen och guldfirande på torget. Det finns en vinnarmentalitet som alla inte klarar av och det är precis som man säger: Det sitter i väggarna. Med det sagt har det inte varit särskilt roligt att vara Färjestadsupporter de senaste åren – men vi minns väl alla säsongen 2013/2014 när ingen trodde på Färjestad och av höstens matchform att döma var det otroligt att laget ens kom till slutspel. Och mycket mer än så blev tillslut resultatet – final mot Skellefteå, som visserligen vann guld med fyra raka, men ett silver efter en sådan kass säsong måste – trots uttrycket att silver är den första förloraren – ändå anses absolut godkänt och mer därtill. Jag tror tyvärr att den kommande säsongen och kanske även 1-2 utöver den kommer att vara relativt mediokra. Men det måste ske, om vi ska bli ett vinnarlag igen.

Så, med det sagt, hur slutar då årets upplaga av SHL?

1. Skellefteå

2. Växjö

3. Frölunda

4. HV71

5. Brynäs

6. Malmö

7. Linköping

8. Djurgården

9. Färjestad

10. Luleå

11. Rögle

12. Örebro

13. Karlskrona

14. Mora

Guldet vinner Växjö. 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.