Romantiskt bud, 60-årsfirande och Oslo

Hej vänner! Äntligen hemma igen efter tre dagar i Oslo. Huvudet känns tungt och jag är tröttare än vanligt så här en torsdagkväll, men jag tror det handlar om en inkörsperiod och så är jag ju inte 100% frisk heller. Om några veckor blir det nog lättare. Men just nu njuter jag bara av att komma hem till Jocke och mötas av tända ljus i lägenheten och middag på bordet, att hitta sätt att underlätta pendlingen på får jag göra en annan gång. ♥

Men! Vi tar veckan från början. I måndags jobbade jag hemifrån pga förkylning, men jag hade en frisörtid på morgonen som jag var iväg på. Väl hemma igen möttes jag av ett litet och romantiskt bud från Engelmanns som har delikatesser, ostar och liknande. Åh vad jag sörjde illa att jag inte skulle fira Alla hjärtans dag hemma då… Ska njuta av dessa i helgen, tänkte jag.

På kvällen skulle vi fira Jannie, min styvmamma (vet aldrig hur jag ska benämna Jannie och Per, mina styvföräldrar, vad låter “bäst” tycker ni?), som fyllde hela 60 år. Alltså wow. 60 är fan stort! Men hon visste inte om att hon skulle firas…

Vi är sex barn i familjen och ingen av oss hade lagt fram till henne att vi gärna skulle vilja ses den dagen. Istället var alla “upptagna”. Så elakt egentligen! Hon blev överraskad med småsaker under dagen och när hon kom hem var både Lorenza och Carmen där. Sedan droppade resten av oss in under kvällen, efter arbetsdagen.

Det stod blommor överallt, både från oss i familjen men också bud från vänner och kollegor. Hallå, jag vill också få blombud från typ alla jag känner när jag fyller år?

Lorenza och Jeppe skötte maten. Till förrätt fick vi små skaldjursbakelser och champagne och till varmrätt bjöds det på ryggbiff och något gammalt rödvin (som smakade himmelskt!)

Givetvis fick 60-åringen hummer som hon älskar! Hon hade fått massor av pyssel att ha på sig; typ en guldmedalj och en krona där det stod “Happy Birthday”.

Efter varmrätten fick vi spontanbesök av två vänner till familjen och någon timme senare bjöds det på skönsång och tre olika sorters tårtor från Gateau. MYSET!

Ytterligare någon timme senare var det dags att bege sig hemåt för att packa väskan till Oslo.

• • •

Landade i ett soligt och snöklätt Oslo runt niotiden på tisdagsmorgonen.

Efter en arbetsdag på kontoret i Nyhavn checkade vi in på Radisson Blu som ligger typ 100 meter från kontoret. Ändå SÅ skönt med nära avstånd?

Tog en selfie i dagsljus och mötte sedan upp några kollegor för att äta premiärmiddag ihop. Vi gick till en tapasbar nere vid hamnen som var helt okej, men jag var alldeles för förkyld för att kunna känna någon smak. :((

Ni som följer mig på Instagram (@Wagnerlarsson) såg kanske att mitt hotellrum var gigantiskt. Som en liten lägenhet. DRÖM, ju! Sov som en prinsessa men vaknade upp ännu mer förkyld på onsdagen. Den dagen var inte mycket att prata om; jobb och möten som en vanlig dag.

Alex, Meygol och jag åt middag ihop på en asiatisk restaurang innan vi gick upp till varsitt rum med en varsin godispåse. Jag tog en varm dusch och la mig sedan i sängen och såg Champions League. Skrattade lite åt att både Meygol och jag låg i varsin säng på Alla hjärtans dag och såg Real-PSG istället för att vara med våra pojkvänner. Facetimade med Jocke och la mig innan matchen var slut.

Under torsdagen hade jag möten hela dagen men vid tre packade vi ihop och åkte till flygplatsen. Handlade lite i taxfreen, åt en smörgås vid gaten och halvsov på planet hem.

Imorgon är det fredag!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.