Antica Pesa: Romantisk pärla med fantastisk pasta

Tack vare Yelp hittade vi den här pärlan igår kväll. Antica Pesa. Vi tyckte priserna var bra, stället hade fått fantastiska recensioner och det såg mysigt ut – så varför inte! Som tur var fick vi ett bord trots att vi inte hade bokat i förväg.

Matsalen hade plats för dryga dussinet bord och när vi kom dit ner såg vi att vi var något underklädda, hehe… Vi hade ju inte gått förbi hotellet och bytt om eftersom vi ändå bara skulle ta något snabbt och sedan vidare för att se Roma-Lyon.

Men det struntade vi i! Vi började med att bestämma oss för en varsin pasta och sedan fick vi vinlistan som var en bok. Det fanns SÅ många viner! Först kikade vi själva och försökte välja ett vin men bad sedan om hjälp. Dels var alla viner beskrivna på italienska men så är ingen av oss så duktiga på viner att vi kan välja mellan hundratals varianter.

Vi började med en varsin fördrink. Jocke tog en GT och jag tog en caipirinha. Pastan skulle ta ett tag så vi blev tipsade om att dela på en förrätt. Då gick vi på kyparens rekommendation och delade på en tallrik färsk mozzarella och parmaskinka. DOG, shit vad gott det var.

Till varmrätt åt jag en broccoli- och räkpasta medan Jocke tog en variant av carbonara. Alltså det var så gott, så gott, så gott.

Beställer i princip aldrig en renodlad pastarätt, tror inte jag har gjort det sedan tonåren för jag tycker oftast inte att det är gott. Det är sällan värt att “offra” en middag ute för en pasta som inte är bra. Men här, jisses Amalia. Jag åt så sakta jag kunde för att njuta till fullo!

Restaurangen var perfekt. Vi var lite susiga, delade på en flaska vin, pratade om allt möjligt och vara njöt av kvällen. En perfekt premiärkväll i Rom!

Till efterrätt delade vi på en cheesecake : )

Sen sa vi hej då till restaurangen och gick hemåt i natten, hand i hand : ))) älskar fan den här mannen så det gör ont alltså.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.