Roma – Sassuolo på Stadio Olimpico

Igår var det äntligen dags för oss att se Roma, vilket var huvudsyftet med att åka till Italien i första hand. Vi gjorde oss i ordning och drack en fördrink på rummet innan vi tog en taxi till arenan. Med tanke på hur varmt det har varit när solen ligger på var jag förvånad över hur kyligt det blev under kvällen. Tur att vi tog med våra kappor och inte förlitade oss helt och hållet på väderleksrapporterna innan vi reste!

När jag och Kajsa var i New York och såg NHL fanns det prosecco och annat skoj i arenan men Jocke skrattade lite när jag frågade om det fanns något liknande här. Han hade också rätt, det var enbart öl som fanns till försäljning om man inte ville ha läsk. Huvudsaken var att Jocke hade det bra eftersom det var hans present. (Och jag blir återigen ”påmind” om att man bör kunna dricka öl om man vill dricka alkohol på ett sportevent. Har försökt i år, men det går bara inte.)

Jag gillade introsången, speciellt när de stängde av musiken och supportrarna fick sjunga själva. Då tog de i för kung och fosterland, något jag inte alls var beredd på, och jag hoppade till av förvåning. Haha! Kul ju. Publiken var allt från barnfamiljer (trots en sen söndagsmatch) till tonåringar och äldre farbröder som rökte cigarr. Är det förresten tillåtet att röka på arenor i Sverige, typ Tele2? Det är ju halvt som halvt inomhus, men ändå inte. Jag minns inte om jag har varit med om det, men jag kan tänka mig att jag hade blivit irriterad av det om jag var i Sverige… Är det någon av er som vet?

Första halvlek var sådär. Sassuolo tog ledningen ganska snabbt men Roma hämtade upp det till 2-1 för att slutligen spika igen med 3-1 i andra halvlek. Jag har fått förklarat för mig hur stor Totti är och när han värmde upp längs långsidan spred sig ett öronbedövande jubel. Då fick han inte ens spela!

Kul grej att vara med om, även om jag fortfarande inte har fastnat för fotboll riktigt än. Åtminstone om det inte är Sverige som spelar : )

Share:

2 Kommentarer

 1. Josefine
  03/20/2017 / 20:08

  Det är rökförbud på de flesta svenska arenorna, bland annat Tele2 och Ullevi! Dock är det ju vissa som röker ändå vilket som du säger är irriterande :)

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   03/20/2017 / 21:14

   Tack Josefine!! Vad intressant att veta. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.