Rom #1: morgonträning, turbulens och Europa League

Ååååhhh NU är vi i Italien, närmare bestämt ROM! ÄLSKAR ROM hittills! Har ju bara varit här och hyrt en bil med familjen och bilat ner längs Amalfikusten, men fan vad mysigt det är här – ser fram emot att upptäcka staden mer! Tänkte berätta om första dagen, here we go:

Imorse ringde klockan strax efter sex. Jag vaknade med ett rejält illamående, hade nämligen stela nack- och ryggmuskler vilket resulterade i huvudvärk och ville bara kräkas. Det som hjälper är antingen Voltaren eller träning så det var bara att pina sig upp och gå till gymmet medan Jocke sov vidare. Mådde mycket bättre efteråt (körde lite helkroppsträning med främst fokus på att stretcha och mjukgöra musklerna med hjälp av foamrollern).

Sen åkte jag hem, vi gjorde oss i ordning,  tog vi en taxi till Arlanda, checkade in osv osv osv… Flygresan gick bra. Jag ogillar att flyga men är fullt okej med det om jag har gjort det ett par gånger på sistone, typ värmt upp. Hemresan känns till exempel inte alls lika jobbig som ditresan. Och eftersom vi var i Asien för några veckor sedan var denna flygresa inte alls jobbig. Tyckte t o m att all turbulens kändes som berg- och dalbana…

När vi kom fram var det skillnad från andra resmål. Var inte alls stressad vilket är rätt ovanligt för att vara jag. Vi tog en smörgås i väntan på väskorna istället för att vara irriterade på att de dröjde – som resten av resenärerna gjorde där de stod vid bandet och väntade : )) *stolt*

Den här resan ska absolut inte handla om att hinna med så mycket som möjligt utan snarare njuta och bara vara vi. Kan inte tänka mig något bättre? Och så himla SKÖNT. Okej, det här känns lite löjligt, men när vi valde att ta regionaltåget istället för en taxi in till stan kände jag mig typ… Ah, jag vet inte, men det var ovanligt. Istället för att vara tvättäkta turist och köra det enklaste alternativet så tog vi oss tre steg till och åkte med lokalbefolkningen för en betydligt billigare peng : ))

Från tågstationen i Trastevere gick vi till fots till hotellet som vi bor på. Ett designhotell relativt nära allt (eh, har ingen aning, aldrig varit här, men tydligen?) och det verkar bra! Rummet är typ större än min lägenhet, haha.

Vi tog det lugnt på rummet ett tag, både hade huvudvärk och ville mest andas ett tag. Sen gjorde vi oss i ordning med tanken att gå ut och ta en drink innan vi skulle hem och göra oss i ordning för middag.

Men det slutade med att vi satt på en uteservering ett tag, insåg att Roma spelade Europa League och att vi kunde haffa biljetter dit, var nära på att dra till arenan och spontanköpa plåtar, dividera kring för- och nackdelar om vi skulle eller inte, till att hitta en kändistät restaurang vi inte kände till via Yelp och sedan bege oss hem… Men mer om det imorgon. Jag MÅSTE sova. Men jävligt fin första dag i Italien! PUSS! Och trevlig fredag på er <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.