Michelinkrog i Prag – testa chokladbomben!

Under vår tredje och således sista kväll i Prag hade vi bokat bord på Michelinkrogen Bellevue. Vi skojade lite och sa att det vore just typiskt om den enda restaurang vi hade bokat i förväg visade sig vara dålig, när de andra två spontanvalda var riktiga pärlor. (Här skriver jag om den första, Nota Bene, och här skriver jag om den andra, Matylda.) Men så var inte fallet och det känns riktigt kul att vi lämnade Prag med tre kulinariska upplevelser.

Som ni vet är just mat och dryck ett stort intresse för mig och när jag är bortrest under så kort tid som bara 3-4 dagar vill jag gärna att middagarna är riktigt bra. Jag tycker inte om – eller jag tycker snarare att det är synd – att “slösa” middagar när man har så få, på dålig mat som inte är lagad med kärlek och passion.

Den här krogen, Bellevue, var även den vackert belägen intill floden. Lokalen var precis som man vill att den ska vara när man äter sådan mat som serveras här. Högt i tak med ljuddämpning som gör att det aldrig låter mer än ett sorl i bakgrunden, lugna färger och detaljer som känns både påkostade och genomtänkta. Lugn musik i bakgrunden och med personal som kan allt in i minsta detalj. Vi sa det, att allt kändes så genomtänkt och eftersom man blev lugn så åt vi också mer långsamt och njöt av allt under en lite längre tid än vanligt.

Vi skippade förrätt och tog istället in en av deras signaturcocktails. Jag drack en cocktail med bl a passionsfrukt och kanel – den var WOW! Vi fick också en aptitretare som skulle få igång våra smaklökar. Pinsamt nog minns jag inte vad det var, men däremot kan ni kika in “shotglaset”, såna vill jag ha hemma!

Till varmrätt åt jag kalvfilé med potatiskaka, spenatpuré och kantareller. Mycket gott! Rödvinet hade de förvalt till rätten, men ärligt talat blev jag inte förtrollad. Det var gott, men jag har druckit godare rödvin. Älskar f ö knivarna, så smala. Såna vill jag också ha hemma. :)

Mellan varmrätten och efterrätten fick vi en sparrissorbet med fänkålspuré som serverades på en ångbädd med timjandoft. Det låter inte alls gott men sparrissorbeten var nog min favorit den här kvällen! Söt, mjuk och alldeles ljuvlig.

Till det ett glas champagne till mig och mamma.

Till efterrätt åt Jesper en pärontarte medan mamma och jag beställde in en fantastisk chokladbomb. Ni har säkert sett filmen om en efterrätt likt denna som cirkulerade på Facebook för ett tag sedan… Det hälls över varm chokladsås över en tjock chokladkula som smälter av värmen och i kulan finns en glasskula med ännu mer choklad runt om. Helt galen är den. Den vi åt skulle dock kunna ha varit 1/3 av storleken och vi hade varit nöjda, nu mådde vi istället illa efter den. Men choklad är ju inget man vill låta ligga kvar på tallriken direkt så vi åt ju upp allt, haha…

Avslutade middagen med två signaturcocktails varav den första (den med två glas på bild) skickade jag tillbaka för att den var för utspädd. Jag sa det givetvis på ett snällt sätt och kyparen var helt med på noterna. Sånt gillas! Det handlar om en upplevelse och istället för att dricka en drink som smakar soda vill jag ha något som ger mycket smak – och det fick vi. :)

En fantastisk restaurang med personal utöver det vanliga, wow vilka matupplevelser vi har fått vara med om den här helgen. <3

Här är chokladvideon jag laddade upp på Twitter:

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.