Restaurangtips i Prag: båtbryggan Matylda nere vid floden

Ska jag vara ärlig var jag lite orolig över hur maten här i Prag skulle vara. Just Tjeckien är väl inte direkt känt för att vara en kulinarisk nation och googlar man på Tjeckiens nationalrätt får man upp olika typer av schnitzlar, gulasch och korv. Men av de två middagar vi har ätit här i Prag har vi fått full pott på båda. Det har varit två helt olika restauranger men oj, så bra bägge två har varit! Därför måste jag givetvis dedikera ett helt inlägg åt restaurangtips nummer två, nämligen Matylda som är en italiensk pärla nere vid floden. (Tips nummer ett hittar ni här!)

Restaurang Matylda är en båt som också har en uteservering på en båtbrygga. Vi var på väg till en annan restaurang när vi såg Matylda och vi bestämde oss för att ge det en chans. Vi fick vänta i ungefär tio minuter eftersom det inte fanns något bord, men med tanke på hur populärt stället verkade vara så var tio minuter småpotatis.

Vår kypare var även restaurangens ägare och en tvättäkta italienare med en så stor portion charm att samtliga i sällskapet blev övertygade om att Italien är landet vi ska bo i. Vi blev så förtjusta i honom att vi efter några glas vågade oss på italienska fraser (inte jag, ni minns väl hur det gick för mig sist, haha…) och gjorde det mesta för att han bli imponerad. Roligt det där. ;)

Vi stannade kvar i flera timmar, lät oss charmas, drack gott vin (givetvis ett vin han valde ut), åt otroligt god mat, njöt av solnedgången när solen gick ner bakom bergen och hade en riktigt fin kväll ihop. Givetvis var restaurangen och läget riktigt bra, maten var extremt bra – men det som gjorde det hela till en riktigt, riktigt bra upplevelse var vår kypare.

Prag är en riktigt billig stad att äta gott i. Tre drinkar, tre varmrätter, tre efterrätter, en flaska vin, två glas prosecco, två kaffe och tre grappa kostade oss cirka 1100 kronor (innan dricks). För hela sällskapet, alltså. Inte ens 400 kronor per person! Det var helt galet. Mamma gav dricks som om det inte fanns någon morgondag, haha – det måste man, med tanke på hur oerhört bra detta var.

 

Den här bilden på Jeppe är så härlig! Ännu en positiv sak: kyparen gick och tog bilder på oss när han såg att jag fotade så mycket. Fem plus om man är bloggare!

Jag åt en skaldjursrisotto som var helt fantastisk. Risotto har jag faktiskt aldrig tillagat hemma, inte heller något med musslor men jag har bestämt mig för att bli grym på skaldjur nu under resten av året.

Nära restaurangen ligger även “Det dansande huset” som är en känd sevärdhet. Lätt att orientera sig hit, menar jag.

Till efterrätt åt vi pannacotta, en chokladbakelse (förlåt, jag minns verkligen inte vad det kallas) och tiramisu. Både pannacottan och tiramisun var riktigt goda medan min chokladbakelse inte var något särskilt.

Efter en kaffe och en grappa sa vi tack och adjö till restaurangen och gick därifrån med mätta magar och breda leenden. En lyckad kväll, igen! <3

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.