Renovering i lägenheten

Om knappt två veckor ska pappa och jag börja ta tag i lägenheten. Äntligen! Första steget är att åka till Kvik och välja ut köksskåp som vi ska montera under min säng för att skapa mer utrymme och förvaring. Jag tror att det är en rätt fet idé för en liten lägenhet så jag tänkte att jag ska göra en guide när vi sätter igång.

Sen behöver jag byta ut toaletten (ni minns väl missödet för ett par veckor sedan, när flottören läckte utav bara satan? TUR att jag ringde hit en rörmokare och bytte ut den :).). Är dock osäker på om jag ska ta tag i badrummet denna säsong eller till våren. Vi har skissat lite på hur jag skulle kunna göra och just nu lutar jag åt att ta bort badkaret och istället sätta dit en rundad duschkabin i hörnet. Jag vill ta bort hyllplanen som sitter ovanför kaklet på väggarna och måla om området mellan kaklet och taket. Såväl toalettstol som handfat och badrumsskåp ska bort. Och ny badrumslampa! Typ hela badrummet, åtminstone det som är på ytan.

Gillar golvet.

Gillar golvet.

Köket, då? Det är där den mesta renoveringen kommer att ske. I princip allt ska bort. Jag vill ta bort golvet, slänga kylskåpet, byta ut skåpen, täta väggarna, täta golvet (!) och ja – i princip byta ut allt… Får se hur mycket jag har tid med och har råd med den här säsongen, men det kommer bli av i alla fall.

Gillar lamporna som hänger. En lösning?

Gillar lamporna som hänger. En lösning?

Tanken är dock inte att försöka mig på att skapa någon form av drömboende. Den här lägenheten är ett pit stop och jag varken kan eller vill lägga ner dyra pengar på att få den att ens bli lik en drömlya. Däremot ska jag rusta upp den så pass mycket att jag kan hyra ut den dyrare än idag + gå med vinst när jag väl säljer den.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.